Amalgama7, que treballa per resoldre problemàtiques de joves, aposta ara també per la prevenció

L’empresa Amalgama7, que gestiona el centre Valldaura, a Olvan, i que és una institució terapèutica i educativa especialitzada en resoldre problemàtiques de joves, aposta ara també per la prevenció. La idea, segons ha explicat la directora d’Amalgama, Montserrat Magrané, és detectar com més aviat millor problemàtiques de conducta, per evitar, per exemple, que nois i noies acabin fent abús d’alcohol i drogues, o bé de les noves tecnologies, o bé pateixin trastorns alimentaris, entre d’altres problemes de l’adolescència.
Tot i la tasca de prevenció, hi ha joves que necessiten tractament perquè pateixen algun problema. Per això Amalgama7, que és una empresa que forma part de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), fa uns 13 anys que es dedica a abordar aquestes problemàtiques. Gestionen dos centres ambulatoris i tres centres d’ingrés: dos a Barcelona i el de Valldaura, a Olvan, que té capacitat per a una quarantena de joves. Aquests nois i noies que hi estan ingressats estan a mans d’un ampli equip de professionals (professors –perquè segueixin els seus estudis– i per altra banda: terapeutes, psicòleg, psiquiatra, etc…) per tal d’abordar tant la vessant acadèmica com la terapèutica.
Es fa un treball integral entre els joves, així com també suport a les famílies. Són precisament les famílies les que paguen els serveis d’Amalgama, ja que és una empresa privada. Tot i això s’estudia cada cas i cada situació per si hi ha famílies que puguin accedir a algun ajut que els permeti fer front al cost dels serveis d’Amalgama, ja sigui el tractament ambulatori o bé la residència a un o altre centre d’ingrés. En aquest sentit val a dir que aproximadament un 75% dels joves a qui atén Amalgama segueix un tractament ambulatori, i són el 25% restant els que necessiten l’ingrés, perquè ja es troben en una situació més crítica que cal reconduir. L’objectiu és que els afectats superin els seus problemes i es puguin reinserir socialment.

X