Pinten noves zones blaves al passeig de la Pau de Berga i a la plaça Europa

El passeig de la Pau de Berga ja és tot de zona blava. Fins ara, al capdavall s’hi podia aparcar gratuïtament i des d’avui ja s’ha de pagar. S’ha pintat de blau tot el què fins ara no ho era (de la gasolinera a la Gran Via) completant tot el passeig de la Pau des de la benzinera fins a la plaça de la Creu, en ambdós costats.
Tal com ja va anunciar a finals d’any l’Ajuntament de Berga, no només s’amplia la zona blava del passeig de la Pau sinó que també es pinten aparcaments de pagament en altres indrets de la ciutat, amb la intenció de crear una major rotació dels vehicles que hi estacionen.
Una altra zona de Berga que també ja s’ha pintat blau és la plaça Europa, però no entrarà en servei fins que s’instal·li el parquímetre. I la setmana que ve s’ampliarà la zona blava a Sant Francesc i a l’aparcament superior de l’hospital Sant Bernabé.
Entre aquests quatre indrets són 131 els nous aparcaments de zona blava, dels 190 que hi ha previstos. Els 59 restants es faran més endavant, l’Ajuntament encara no té una data fixada, seran a la Ronda Moreta, als carrers Pompeu Fabra, Mossèn Huch i passeig de la Indústria. De moment, quatre sectors amb noves places de zona blava.
A més de pintar les zones blaves, també s’instal·len els corresponents senyals verticals i les màquines expenedores, i s’aprofita per canviar el sentit dels aparcaments de semibateria. Ara, la maniobra d’estacionament s’haurà de fer al revés, entrar-hi marxa enrere per sortir de cara, segons recomana l’estudi viari de la ciutat elaborat pel servei català de trànsit.
Les modificacions en la normativa de les zones blaves aprovades al ple del passat mes de novembre i que ja han entrat en vigor són l’ampliació de l’horari de les zones blaves els dissabtes, que fins ara només es pagava fins al migdia i ara s’amplia a les tardes, de 2/4 de 5 a les 8, i també el reajustament de la tarifa: ara el mínim per treure tiquet és de 15 minuts i no pas 10. 15 minuts val 30 cèntims. El cost del servei però, no s’apuja. Mitja hora val 70 cèntims. Aparcar una hora costa 90 cèntims. Una hora i mitja 1 euro amb 30 cèntims. I dues hores, 1,60 euros.

X