L’ampliació dels aparcaments de pagament no convenç als berguedans

“Aparcar a Berga sense pagar és missió impossible”. O bé: “És necessari que hi hagi tants aparcaments de zona blava a la ciutat?” Afirmacions i preguntes que es fan avui berguedans i forans, sobretot conductors, que volen aparcar al capdavall del passeig de la Pau i que es troben que els han pintat els aparcaments de color blau. Això vol dir que si fins ara hi aparcaven gratuïtament ara s’han de desembutxacar uns cèntims. A molts, val a dir-ho, els ha enganxat desprevinguts. No ho sabien, però, resignats pagaven. Ràdio Berga hem sortit al carrer per copsar ‘in situ’ reaccions de la gent, i ens hem trobat amb opinions per a tots els gustos. La majoria d’enquestats però coincidien en què no els sembla bé que l’Ajuntament de Berga ampliï les zones de pagament per aparcar.
A la majoria, com a mínim així d’entrada, no els sembla massa bé perquè els repercuteix directament: han de pagar i això no agrada. Ara bé, preguntats per la recaptació més gran que n’obtindrà l’Ajuntament (pel fet que amplia, de moment, amb 131 places la zona blava de la ciutat) hi ha qui canvia una mica el discurs. Fent aquesta reflexió no ho veuen tan malament, tal com han comentat a Ràdio Berga.
No quedarà cap més remei que pagar si volem aparcar a les zones que ara es pinten de blau i que s’afegeixen a les que ja hi havia a Berga. Hi ha per a qui ja són masses les places blaves que hi ha a la ciutat, però molts accepten resignats el gest de treure’s algunes monedes del moneder o la butxaca. De fet, també són conscients que és molt més barat aparcar a Berga que fer-ho en altres capitals de comarca, com ara Manresa.
Sí que hem constatat que els aparcaments del capdavall del Passeig de la Pau, des de la gasolinera fins a la Gran Via, no estaven aquest matí tan plens com habitualment. No sabem si és casualitat o bé és perquè des d’avui també s’ha de pagar per deixar el cotxe en aquest tram… EI el què també és cert és que, ja siguin detractors o defensors, les noves zones blaves són tema de debat, ja sigui a bars, per exemple, i també a les xarxes socials, com ara al Twitter, on les noves zones blaves de Berga no han passat desapercebudes.

X