Dos berguedans il·lesos en un creuer naufragat a Itàlia

Un matrimoni de Berga viatjava en el creuer que ha naufragat aquesta nit davant de la costa sud de la Toscana. Els dos berguedans han quedat il·lesos i ara mateix s’allotgen en un hotel de Roma a l’espera d’agafar un vol de tornada a Barcelona.
Tres persones han mort i una quinzena més han quedat ferides com a conseqüència del naufragi del Costa Concordia, en què viatjaven 4.000 passatgers i membres de la tripulació. El vaixell es va encallar ahir a la nit en un banc de sorra prop de l’illa de Giglio.
Fonts d’Halcón Viajes han confirmat a Ràdio Berga que no hi ha més berguedans entre els passatgers. Sí que hi ha 19 persones més que havien contractat el viatge pel Mediterrani a través de les oficines que Halcón Viajes té arreu d’Espanya. El Ministeri d’Exteriors només confirma, però, la presència de 12 ciutadans espanyols, tots rescatats amb vida.
La família dels dos berguedans ha explicat a Ràdio Berga que, durant el sopar, va marxar la llum de la sala, i que la tripulació va informar d’una avaria elèctrica. Però, poc després, el capità va demanar als passatgers que es posessin les armilles salvavides i que sortissin a coberta, i va començar l’evacuació en llanxes, helicòpters i vaixells.
La majoria dels passatgers van sortir sense problemes del vaixell, tot i que l’evacuació va ser molt llarga i lenta. Cap al final, quan l’embarcació ja estava molt escorada, alguns es van acabar tirant a l’aigua.
Alguns dels evacuats s’han refugiat en escoles, cases i esglésies de l’illa de Giglio i d’altres han pogut anar de seguida cap a la península i els han traslladat a Roma. El creuer sortia de Civitavecchia i havia de fer una ruta pel Mediterrani passant per Savona, Marsella, Barcelona, Palma, Càller i Palerm.

X