Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Surt un CD del músic de Berga Joan Casas en què recupera l’opereta catalana ‘La Polka Roja’

‘La Polka Roja’, del compositor Agustí Cohí, és l’opereta catalana que ha recuperat el músic de Berga Joan Casas. El CD ja és a la venda i segons Casas “és una obra molt interessant”. Les característiques musicals de l’opereta “són molt bones”, ha dit Casas, i l’argument se situa a la Ucraïna de la Revolució Russa del 1917 i mostra les ànsies de llibertat del poble oprimit pels russos. Hi ha una història d’amor, que es barreja amb la política i les convulsions socials de la revolució socialista.
En l’enregistrament del disc hi ha participat la Polifònica de Puig-reig. Hi ha veus d’aquesta coral i també de l’Orquestra Simfònica de les Balears, dirigida per Salvador Brotons. I també hi han pres part diversos solistes.
L’opereta ‘La Polka Roja’, centrada a l’època soviètica, forma part del programa de recuperació del Patrimoni Musical Català de Joan Casas. També ha servit per recuperar de l’oblit la partitura d’’El Timbaler del Bruc’, del mateix autor que ‘La Polka Roja’. A part, el músic berguedà Joan Casas també ha acabat els treballs per recuperar l’única òpera en català d’Amadeu Vives, ‘Euda d’Uriach’, una tragèdia medieval amb text d’Àngel Guimerà.
Actualment està centrat en la preparació d’un disc amb Jaume Aragall, que és previst que s’enregistri al març. I a la tardor, amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, té una gravació amb el tenor Josep Bros.
I un altre dels projectes que Casas té entre mans és una òpera sobre Guillem de Berguedà, escrita per l’escriptor de Berga Jordi Cussà.

Comentaris