El festival Punk al Bosc, de Berga, demana donacions econòmiques per finançar-se

El Punk al Bosc, un festival de música a l’aire lliure que ja fa uns anys que es fa a la Font Negre de Berga, es vol finançar mitjançant el micromecenatge, una fórmula per obtenir diners gràcies a la suma d’aportacions econòmiques de particulars per mitjà de la pàgina web verkami.com. L’organització –l’Assemblea de Joves de Berga– s’encarrega de muntar dos dies d’activitats gratuïtes i amb zona d’acampada, i vol aconseguir 10.000 euros amb aquest sistema que marca un límit de dies: 40. En queden 33 i de moment s’han aconseguit 400 euros. Segons David Cols, “esperem poder arribar als 10.000 euros. Ho organtizem sense ànim de lucre i ens costa molt perquè tenim moltes despeses: escenari, equip tècnic, generador d’electricitat, assegurança, seguretat, ambulància… i poques maneres per recaptar fons: la barra de bar”.
Els donatius poden ser des de 10 euros fins a 1.000. A canvi, els col·laboradors, en funció de l’aportació, rebran articles relacionats amb el Punk al Bosc: gorres, samarretes, adhesius, gots… i a més els noms dels col·laboradors es llegiran durant el festival perquè el públic els pugui ovacionar.
El festival es farà els dies 20 i 21 de juliol. Enguany arriba a la desena edició, i es fa cada estiu en homenatge a Josep Maria Isanta, el jove berguedà que va morir assassinat durant la Patum del 2005. De fet, va ser el mateix Isanta el promotor del Punk al Bosc, al capdavant de l’organització en les primeres edicions. La primera es va fer el 2002 a Merlès.

X