Uns 170 professionals de la salut assistiran demà a Berga a la Jornada d’Atenció Primària al Món Rural

Uns 170 metges, infermeres i altres professionals relacionats amb la salut d’arreu de Catalunya participaran demà divendres a Berga a la segona Jornada d’Atenció Primària al Món Rural. La iniciativa vol servir per posar en comú coneixements i experiències tenint en compte les particularitats de l’exercici de la medicina fora de les grans ciutats. L’esdeveniment, impulsat pel Col•legi de Metges de Barcelona, creix en nombre de participants, que en la primera edició van ser 120 persones. Enguany, a més, les ponències se centraran en un sol tema: l’atenció als malalts crònics.
La presidenta de la delegació comarcal del Col•legi de Metges i de la comissió organitzadora, Maria Gassó, ha destacat en una entrevista a Ràdio Berga la implicació en la jornada dels diferents professionals, metges i personal d’infermeria però també de l’àmbit de l’assistència social, entre d’altres. I és que, segons la cap del Col•legi de Metges a la comarca, és la vocació i la professionalitat d’aquestes persones les que han permès minimitzar, en alguns casos, els efectes de les fortes retallades en la salut pública.
La Jornada d’Atenció Primària al Món Rural es farà demà al pavelló de Suècia de Berga des de primera hora del matí. A ¾ d’11 es farà l’acte inaugural al qual assistirà el gerent del Servei Català de la Salut a la Catalunya central, Oriol Morera. La cloenda anirà a càrrec de Pere Joan Cardona, investigador de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Barcelona, que explicarà la teràpia Ruti contra la tuberculosi. La conferència sobre la creació d’aquesta vacuna començarà a les 5 de la tarda.

X