Navàs aprova la cessió de terrenys i desencalla el trasllat de l’institut públic a uns barracons al costat del gimnàs

Navàs tindrà el curs que ve institut públic en barracons. Les obres començaran en les properes setmanes un cop l’Ajuntament ha aprovat la cessió d’uns terrenys a tocar de les piscines i el gimnàs de l’Eix. Els alumnes que aquest curs van començar ESO en aules de l’escola de música, el curs que ve ja es podran traslladar als nous mòduls prefabricats. S’instal·Llaran però en un emplaçament que no és el que s’havia previst inicialment per part de l’anterior govern (CiU), que projectava l’institut públic a l’Estació, al costat de la Serradora Barrera. L’alcalde de Navàs, Jaume Casals, ha explicat que els terrenys no tenien prou capacitat i que per això es va buscar una alternativa.
L’equip de govern, de la CUP i ERC, considera que és un espai idoni perquè ja disposa dels serveis bàsics, com ara el clavegueram, i l’alcalde celebra que s’hagi pogut donar llum verda a destinar aquests terrenys a l’institut públic. L’aprovació es va fer ahir en un ple extraordinari molt concorregut, en què finalment, després de setmanes de negociacions, CiU, a l’oposició, hi va votar a favor. El conveni estableix la cessió gratuïta del terreny, d’uns 3.000 metres quadrats, per part dels propietaris, la família Pons-Camps.
En paral·lel a la cessió –tema tancat– sí que continuen obertes les negociacions entre Ajuntament i propietaris dels terrenys per un conflicte urbanístic amb sentència judicial pel mig.
Els mòduls prefabricats però tiraran endavant. Tot i que els barracons eren previstos per al curs 2013-2014, el departament d’Ensenyament ho ha avançat un curs i ben aviat començaran les obres amb la idea de poder començar-hi el curs 2012-2013, malgrat l’alcalde ja hagi advertit que no es pot descartar que s’endarrereixen una mica els treballs i que per tant els primers dies de classes s’hagin de fer encara a l’escola de música, que després, el trasllat també permetrà descongestionar el centre.

X