Pecat al Konvent

L’antic convent de les monges de Cal Rosal s’omple a partir de demà de pecat. Comença la setena edició de Konventpuntzero i enguany el tema que agrupa a la quarantena d’artistes que hi participen és el pecat i l’error. El certamen artístic promogut pel col•lectiu Movimentpuntzero ha aconseguit convertir-se en un esdeveniment cultural de referència a la Catalunya central, tot mantenint la filosofia “lliure i sense cap tipus de lligam” dels orígens. A partir de demà i fins dilluns l’exterior del convent i les quatre plantes de l’edifici s’ompliran d’art de totes les disciplines: pintura, fotografia, escultura, arts visuals, performances i molt més. Artistes catalans, però també d’Europa i Amèrica. Per exemple, Myriam Negre, Eudald Obiols, Mercè Rodríguez, Jordi Plana, Gerard Vilardaga, Hugo Bruce, Mònica Subidé, Eduard Fíguls, Gino Rubert, Xevi Solà i la Guerrilla del Ganchillo.
Entre el munt de propostes, un homenatge a dos “artistes majúsculs”, diuen els organitzadors. Es tracta de Martí Teixidor i Carmen Mateos, un matrimoni que des de fa anys gairebé no surt del seu pis i taller de l’Eixample de Barcelona. De fet, les pintures de Mateos, que van del realisme fins a l’abstracció, no han vist mai la llum fins ara. Teixidor va exposar en algunes galeries i va guanyar premis internacionals. Actualment té obra al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona. Tot i així, orgullós, sempre s’ha mogut pels marges de l’art. A Cal Rosal es podran veure les seves pintures de grans dimensions, figuratives però amb elements que mostren una personalitat única. Pintors de llarga trajectòria, que es combinarà amb les propostes dels més joves i desconeguts que, dins el projecte Emergents, ja s’han instal•lat a les botigues de Cal Rosal.
Tota aquesta àmplia oferta es complementarà amb música i arts escèniques de Freqüènciapuntzero, que a la capella del convent oferirà, entre d’altres, projectes d’òpera, poesia experimental i el teatre de Vueltabajo Teatro, mentre que a l’exterior, hi haurà els dj’s La Comunidäd (Gironella).
Totes les actuacions i continguts d’aquesta nova edició de Konventpuntzero es pot consultar al web puntzero.org.

X