L’actualització del pla d’usos del pantà centrarà el proper Festival de La Baells

La utilització del pantà de La Baells per a activitats lúdiques i productives, centra la celebració del Festival de La Baells que es portarà a terme els dies 27, 28 i 29 de juliol. Amb aquest objectiu, els ajuntaments de Vilada i Cercs, amb la col•laboració del Consell Comarcal del Berguedà i el Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà treballen per elaborar un nou pla director, concretament una actualització del pla elaborat el 2003, una reivindicació històrica que ha de permetre la instal•lació de diverses infraestructures al voltant del pantà, segons ha explicat l’alcalde de Vilada, Pere Farré.
Actualment els ajuntaments de Vilada i Cercs han requalificat diversos terrenys del pantà per fer possible que els respectius Plans Generals d’Ordenació Urbana (POUM), que s’estan elaborant, contemplin el nou pla d’usos.
El gerent del CFI Cercs-Berguedà, Eduard Barcons, creu que pot ser un important nucli d’activitat productiva vinculada amb el patrimoni natural. L’onzena edició del Festival de La Baells, coordinada pel CFI i organitzada pel Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments de Vilada i Cercs, comptarà amb activitats aquàtiques, concursos de fotografia i pintura ràpida, passejades amb carrilet, taller de remeis naturals i altres actes. Eduard Barcons ha destacat que els objectius són augmentar la qualitat, implicar a tots els sectors i lligar la iniciativa amb el què es produeix a la comarca.
Entre els actes previstos també hi haurà una xerrada del professor universitari Carles Barriocanal i la meteoròloga Mònica Usart el dissabte a les 6 de la tarda, un concert amb Maria Coma el dissabte a 2/4 d’11 de la nit, activitats infantils, visites a la presa, i el castell de focs que canvia de dia. Aquest any es farà dissabte a la nit segons el conseller comarcal de turisme,Vicenç Linares.
També hi haurà la dotzena travessa popular al pantà, concurs de pesca infantil a la Font Gran de Cercs, tastos de productes i altres, acabant amb havaneres.

X