El Rebrot, que es fa a Berga aquest cap de setmana, servirà per presentar la nova organització juvenil Arran

El Berguedà presenta aquest cap de setmana, coincidint amb el Rebrot, la nova organització juvenil Arran, formada de la unió entre Maulets i la CAJEI, i que per tant aplega tota la militància juvenil de l’esquerra independentista.
Arran té presència a 36 comarques catalanes i compta amb més de 600 militants. Neix amb una ideologia marcada i amb tres línies concretes a seguir, tal com ha concretat el portaveu nacional d’Arran, Marc Garcés: “lluitar per l’alliberament nacional dels Països Catalans, buscar una alternativa al sistema capitalista i acabar amb les desigualtats de sexe”.
Arran també vol ser un col•lectiu proper, “una eina útil”, ha dit Garcés. En aquest sentit, es proposen treballar amb les associacions juvenils dels pobles i ciutats per respondre a les seves necessitats i problemàtiques.
El primer acte públic organitzat per la formació Arran serà el Rebrot, que és l’Aplec de Joves dels Països Catalans que es fa cada any a Berga coincidint amb la Diada del Pi de les Tres Branques, que serà diumenge. És un festival que aplega centenars de joves, vol ser un espai de trobada entre ells, potenciar l’intercanvi d’experiències i la creació de vincles enmig d’un ambient festiu i reivindicatiu. Un ambient distès on hi ha espai tant per a la política com per al lleure.
El tret de sortida del Rebrot ja es va donar ahir, dijous, amb la benvinguda als assistents, sopar i concert de les Filomenes. Els actes continuen avui, divendres, amb exhibició d’estelladors de l’Urgell, fira d’entitats d’arreu del territori, xerrada sobre l’alliberament nacional dels Països Catalans, i també, al vespre, concert amb Cesk Freixas, Aspencat i Ebri Knight. Grups que compartiran escenari amb els quatre finalistes de l’Esclat, el concurs de grups novells dels Països Catalans que s’emmarca dins l’aplec independentista.
Per a demà, dissabte, també s’han programat activitats diverses i variades. Al matí, hi haurà un taller de bèlit, que és un esport tradicional català fins fa poc oblidat i que està en vies de recuperació (es juga amb una mena de pala i té similituds amb el beisbol). A migdia, xerrada-debat sobre el sindicalisme. Després dinar i actuació musical amb El Diluvi. A les 5, cercavila reivindicativa i de cultura popular i a continuació, a 2/4 de 7, hi haurà un dels plats forts: l’acte polític de la nova organització juvenil Arran. Es farà al Teatre Municipal de Berga. La jornada de dissabte es clourà amb concerts, a càrrec de Terratombats, Eina, els locals Brams i els alemanys Ring Ding.
I diumenge, els participants al Rebrot assistiran a l’Aplec Nacionalista del Pi de les Tres Branques. Podeu consultar la programació detallada del Rebrot i els horaris a rebrot.cat.