Lluís Torner, científic berguedà, farà el pregó de les festes de La Mercè

El científic berguedà Lluís Torner , director de l’Institut de Ciències Fotòniques, pronunciarà aquesta tarda, a les 7, el pregó de La Mercè. Es donarà el tret de sortida a les festes barcelonines i el protagonista de l’acte d’obertura serà Lluís Torner. Farà el pregó des del Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i es podrà seguir des d’una pantalla gegant instal·lada a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i també per mitjà del web de l’Ajuntament barceloní.
L’elecció de Lluís Torner com a pregoner d’enguany, respon a la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de posicionar la capital catalana en el camp de la recerca i la innovació científica.
Lluís Torner és doctor en Ciències per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’any 2002 va fundar l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Castelldefels, que ara dirigeix. Aquesta institució investiga l’aplicació de la llum a noves tecnologies susceptibles de ser utilitzades en camps que van des de la diagnosi precoç de malalties o el desenvolupament de teràpies, fins a les comunicacions, Internet o l’energia solar. Torner s’encarrega d’atreure a la ciutat talents científics de tot el planeta capaços de fer descobriments pioners en el món de la fotònica.
Tot i que actualment no viu a la seva comarca, Lluís Torner manté vinculació amb el Berguedà. De fet, forma part d’un consell de savis que es va crear l’abril passat i que és el Consell Impulsor de l’Exploratori de Recursos de la Natura. En formen part onze destacades personalitats de diferents àmbits del coneixement que per un o altre motiu tenen un estret lligam amb el Berguedà, i un és Lluís Torner. El nou organisme va néixer amb la voluntat de proposar idees de millora i funcionament que els directors de l’Exploratori valoren i desenvolupen.

X