Un espectacle de dansa vertical i aèria tancarà els actes del desè aniversari del Museu del Ciment de Castellar de n’Hug

El Museu del Ciment de Castellar de n’Hug tancarà demà els actes que ha programat aquest estiu per celebrar el desè aniversari de l’equipament. S’ha programat un espectacle de dansa vertical i aèria amb la companyia SACUDE, que es farà al dipòsit del clínquer, un espai industrial de l’antiga fàbrica Asland.
“un espai amb potencial per aquest muntatge”, ha comentat la coordinadora del museu, Anna Garcia, que ha destacat la qualitat d’aquest innovador muntatge i ha convidat a tothom a presenciar-lo, gratuïtament. Es farà a les 7 de la tarda. Prèviament, a les 6, hi haurà el lliurament de premis del concurs de fotografia, un certamen que s’ha organitzat per primera vegada i que ha comptat amb bona resposta de participants i amb imatges interessants sobre el lema que es plantejava, que era ‘Paisatge natural i industrial de Castellar de n’Hug’.
Les obres que s’han presentat al concurs de fotografia es podran veure des de demà i fins al 4 de novembre al Museu del Ciment de Castellar de n’Hug. Aquest museu és un dels recursos turístics del Berguedà que com a equipament rep un bon nombre de visitants cada any. L’any passat hi van passar més de 9.000 persones i aquest any es manté l’interès. Malgrat a l’estiu hi ha hagut una davallada de visites i la crisi s’hi ha notat, ha admès Garcia, els grups que s’han interessat pel museu aquest setembre arreglen els números i les xifres es mantenen en la tònica de l’any passat.
Cal recordar que aquest any el Museu ha inaugurat el nou espai visitable del laboratori, per mitjà del qual es pot conèixer la història i el procés de fabricació del ciment. Un nou espai museístic que fa més atractiva la visita, així com també les darreres donacions de fons documentals que hi ha hagut al museu. Tot plegat va afavorir que el primer mig any d’aquest 2012 hi hagués un augment de visitants del 6%, després hi va haver la frenada de l’estiu, i ara a la tardor s’han tornat a reactivar les visites al Museu del Ciment de Castellar de n’Hug.

X