General

L’exalcalde de Berga Ramon Camps és un dels militants socialistes que deixa el partit

L’exalcalde de Berga Ramon Camps és uns dels militants socialistes que ha deixat el partit, juntament amb altres afiliats al PSC des de feia anys. Militants històrics i destacats com per exemple Emili Sabata, que va ser un dels fundadors del Partit Socialista al Berguedà, i és un dels militants que han estripat el carnet. Entre militants i simpatitzants són 100 els que han abandonat el partit al Berguedà. 28 eren militants i els altres 72 eren simpatitzants. I dels 28 militants, 26 són de Berga i 2 de la resta de la comarca. Això vol dir que a Berga han deixat el PSC la meitat dels militants, que eren una cinquantena.
Aquestes persones han seguit els passos dels quatre regidors de l’Ajuntament de Berga que fa unes setmanes anunciaven que deixaven el PSC. Regidors que continuen al consistori, a l’oposició, com a grup no adscrit. Segons Ermínia Altarriba, regidora, “a l’Ajuntament seguim treballant amb el model i el programa pel qual ens vam presentar malgrat ja no ho fem sota les sigles del PSC”.
Els motius pels quals han deixat el PSC els ha argumentat a Ràdio Berga Jordi Pujals, un dels joves militants que també s’ha donat de baixa del partit, “el partit no dóna respostes a les desigualtats que han sorgit en aquests últims temps. El PSC s’omple la boca de ‘no a les retallades’ però aquest ‘no’ no l’omplen de contingut, no donen resposta a la crisi. I per altra banda hi ha el tema nacional, que sense anar més lluny el PSC ha girat l’esquena al Pacte Nacional pel Dret a Decidir”, ha argumentat Pujals en una entrevista a Ràdio Berga (la pots escoltar clicant l’àudio adjunt). I ha afegit que “trobem a faltar cultura política i democràtica, i tot plegat ens ha portat a prendre aquesta decisió”.
Els militants i simpatitzants que han fet aquest pas no es volen desvincular de la política, sinó que “volem fer un projecte nou, transversal, d’esquerres, i que aporti noves il·lusions a la ciutat”, ha dit Ermínia Altarriba. I Jordi Pujals ha afegit que “ho farem des de l’esquerra perquè veiem que és l’única capaç de donar resposta a les velles i noves desigualtats”. Seguiran treballant per Berga, pel Berguedà i pel país, mirant-se el futur “amb esperança i il·lusió”, han conclòs.

Comentaris