Berga serà aparador de l’agricultura i la ramaderia, aquest cap de setmana

Berga serà aparador aquest cap de setmana del sector agrícola i ramader, amb la Fira de Santa Tecla. Un certamen que enguany aposta per la ramaderia de proximitat, ha apuntat l’alcalde Juli Gendrau, i que comptarà amb 130 caps de bestiar, amb 30 parades d’alimentació, 15 d’artesania, exposició de maquinària agrícola, i activitats paral·leles com ara la Fira del Vehicle d’Ocasió. Tot plegat al Passeig de la Indústria de Berga. En canvi, aquest any no hi haurà les exhibicions que es feien a la plaça Cim d’Estel·la perquè està enquitranada i l’espai impedeix fer-hi activitats amb animals, ha comentat el regidor de Fires, Jaume Vegas. S’aprofitarà l’espai per reordenar les atraccions i habilitar aparcaments.
Tampoc no hi haurà la grangeta on s’exposaven els animals sinó que es faran altres activitats d’animació infantil com ara tallers amb plastilina especials per fer animals, dissabte al matí d’11 a 1 i a la tarda de 4 a 6. I diumenge, a les mateixes hores hi haurà un concurs de munyir una vaca mecànica.
Altres propostes són: dissabte, a les 5 de la tarda, trobada d’acordionistes i ball. Diumenge al matí, trobada de puntaires i trobada de plaques de cava. I a la tarda, a les 6, exhibició de ball country; a les 7, tast de vedella, que enguany serà gratuït.
Seguint amb la línia de contenció de la despesa, aquest any s’ha reduït el pressupost de la Fira de Santa Tecla en 4.000 euros, l’any passat s’hi van destinar 24.000 euros i enguany 20.000.
XERRADA AQUEST DIJOUS
Però els actes de la Fira de Santa Tecla de Berga arrenquen ja avui dijous amb una xerrada sobre ‘La política de desenvolupament rural per al període 2014-2020’, a càrrec de Laura Dalmau, subdirectora general de Planificació Rural. A ¼ de 12 al Pavelló de Suècia de Berga. Es vol posar l’accent en la nova Política Agrària Comuna (PAC), ja que l’actual programa d’ajudes s’acaba aquest any i amb la reforma augmentaran les ajudes a polítiques de protecció del medi ambient, tal com ha comentat Joan Casòliva, cap de l’oficina comarcal del departament d’Agricultura. El Berguedà és una de les comarques que rep subvencions europees gràcies a programes com el Leader, que ajuda al món rural.

X