La CUP de Berga convoca un acte per dir “no a la privatització de l’hospital”

La CUP inicia actes en contra que l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga passi a ser una fundació privada. Aquesta és la decisió presa per l’equip de govern de Berga, de CiU, ja ha iniciat els tràmits per un canvi de forma jurídica “que no comporta canvis ni repercussions ni per a treballadors ni per a usuaris”, segons CiU, però que no veu de la mateixa manera la CUP. En el seu moment ja va manifestar el seu desacord amb la “privatització i la pèrdua definitiva del control públic de gestió del centre’, apuntaven els regidors de la formació independentista. La proposta de la CUP era crear un consorci de gestió pública “que no comporta la pèrdua de control públic sobre la gestió de l’hospital però que permet la desvinculació orgànica de l’Hospital i de l’Ajuntament”.
La CUP es manté ferma en aquesta opinió i el grup vol lluitar per evitar que l’hospital passi a mans de patrons privats, perquè segons exposen en un comunicat “si l’hospital es deixa de regular pel dret públic es farà fora a gent a dit, amb acomiadaments injustificats i contractació de gent recomanada”. I afegeixen que “la prioritat deixarà de ser el bon servei als ciutadans i la qualitat laboral del personal sanitari, quedarà sotmès als interessos particulars dels patrons”.
La CUP creu que la decisió és un error i per això està programant una sèrie d’actes a Berga per donar arguments i punts de vista sobre les conseqüències, diuen, de tenir un hospital a mans de patrons privats. Aquest dissabte, 21 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda al Casal de la Gent Gran es fa una xerrada-debat titulada ‘Privatitzen per enriquir-se’, amb Albano Dante i Marta Sibina, periodistes i editors de la revista ‘Cafè amb llet’, que han destapat diversos casos d’irregularitats i corrupció en la sanitat catalana.

X