Els experts pronostiquen una de les millors temporades de bolets dels últims 20 anys

La campanya de bolets ha començat amb força. Les prediccions dels boletaires són molt esperançadores. Segons el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), la producció de bolets d’aquesta temporada podria ser una de les millors dels últims anys. Els seus models predictius apunten a una producció és de 120 quilos de bolets per hectàrea, una quantitat que es troba molt per sobre de la mitjana dels últims 20 anys, normalment són entre 60 i 80 quilos per hectàrea.
Aquestes xifres es donen gràcies a un estiu que ha estat un dels menys càlids dels últims anys i durant el qual s’han registrat força pluges, segons ha explicat Juan Martínez Aragón, micòleg i investigador del CTFC. L’estat dels boscos és molt bo ara per ara però convé que meteorològicament es continuïn donant les condicions òptimes: que les temperatures es moderin, comenci a ploure més i no faci massa vent.
Per ara ja es poden trobar bolets al Pirineu, al Prepirineu i a les cotes altes de la Catalunya Central. Els bolets més primerencs, com els apagallums i els rovellons, ja han fet acte de presència, però els micòlegs expliquen que també han començat a sortir bolets més tardans, com les llenegues blanques, els fredolics i els camagrocs, animats per les baixes temperatures .

X