Usuaris berguedans del Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar protesten per les retallades del servei

El departament de Benestar Social i Família ha retallat en un 20% les ajudes que rep el Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar, destinat a persones amb alguna discapacitat psíquica que viuen soles perquè tenen un nivell d’autonomia alt, però que reben ajuts externs. Un servei que al Berguedà l’imparteixen professionals de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics, i que en aquests moments té 22 usuaris.
A tot Catalunya es beneficien del Programa de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar 650 persones amb discapacitat intel·lectual. Persones que temen aquesta tisorada perquè per a elles és un servei assistencial necessari. D’aquí que usuaris, familiars i professionals hagin fet sentir el seu malestar a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. Ahir, unes 300 persones – entre les quals una delegació del Berguedà–, es van aplegar davant la conselleria en senyal de protesta, i no descarten noves accions reivindicatives, tal com ha explicat a Ràdio Berga Anna Armengou, una de les responsables del servei al Berguedà. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

X