Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La CUP de Berga presentarà una moció de suport als docents balears i per una escola pública de qualitat i en català

La CUP de Berga presentarà una moció al ple de demà al vespre a l’Ajuntament en suport a la comunitat educativa de les Illes Balears, per una escola pública de qualitat i en català.
El text exposa el conflicte creixent en el sector educatiu arran de la política del Govern balear, que ha desembocat en una situació de preocupació social i de protesta compartida per la comunitat educativa, en vaga indefinida als centres de primària, secundària i formació professional. Rebutgen el decret de trilingüisme –català, castellà i anglès– perquè la seva imposició va en detriment de les hores lectives en català, disminuint les hores de llengua catalana als centres i impedint que el català sigui la llengua vehicular del sistema educatiu. Per tant, apunta la moció, interprentant-se com un atac directe a la llengua pròpia.
La moció que presentaran els tres regidors de la CUP a l’Ajuntament de Berga, Anna Maria Guijarro, Francesc Ribera ‘Titot’, i Oriol Camps, detalla que entenen que aquesta mesura és una de les que pretenen acabar amb l’ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i continuar amb el genocidi lingüístic de la nostra llengua. Persecució i atacs repetits, apunten, per això demanen aprovar una moció de suport.
La proposta de la CUP de Berga és que el consistori adopti acords com ara manifestar total suport i solidaritat amb la comunitat educativa de les Illes, que ha expressat el seu rebuig amb el decret del govern de Bauzá; donar suport als docents en motiu de la vaga indefinida; instar al govern de les Illes que torni enrere els expedients disciplinaris imposats als directors de secundària expedientats; i que eviti qualsevol acció que promogui la distinció dels alumnes segons la llengua d’aprenentatge; instar la conselleria d’Educació, Cultura i Universitats a respectar l’autonomia i les decisions dels consells escolars en matèria educativa; també a dialogar i negociar amb els docents per recuperar el diàleg i els consens necessari; instar al govern espanyol a retirar la proposta inclosa en l’avantprojecte de llei d’educació segons la qual no serà necessari acreditar el nivell de català corresponent un cop acabada l’educació obligatòria; instar al govern a abandonar l’ofensiva contra la llengua, i trametre aquests acords a totes les parts.

Comentaris