El Ral·li Dakar 2014 sortirà el 5 de gener de Rosario, a l’Argentina, amb Marc Coma com un dels favorits en motos

Comença el compte enrere per al Ral·li Dakar 2014. Sortirà el 5 de gener de Rosario, a l’Argentina, i arribarà a Valparaíso, a Xile, el 18 de gener. Aquesta edició comptarà amb 430 participants, entre els quals el pilot d’Avià Marc Coma, un dels favorits per aconseguir la victòria en motos.
El recorregut té més de 9.000 quilòmetres, del quals 5.000 per recórrer en especial, entre Rosario i Valparaíso, passant per Argentina, Bolívia i Xile. Aquest Dakar 2014 és més llarg, més alt i més dur. Un dels detalls de l’edició és que durant cinc etapes, motos i cotxes faran recorreguts diferents.
Marc Coma afrontarà aquest ral·li amb l’equip KTM, enguany sense Cyril Despres a KTM. Fins ara el francès, principal rival de Coma, era també company seu d’equip, però ara Despres ha fitxat per Yamaha. Marc Coma estarà acompanyat a KTM per Rubén Faria i Chaleco López, segon i tercer classificats respectivament aquest 2013, amb Cyril Despres com a guanyador. Marc Coma, recordem-ho no va disputar l’últim Dakar, el gener del 2013, perquè estava lesionat. No es va poder recuperar a temps d’una luxació a l’espatlla i no va participar al mític ral·li, que ha guanyat ja en tres edicions: l’any 2006, el 2009 i el 2011. Al 2010 i al 2012 va quedar subcampió.

X