L’Ajuntament de Berga iniciarà aquest estiu la canalització de les aigües residuals de la zona del Tossalet

L’equip de govern de Berga (CiU) es compromet a iniciar en el propers mesos les obres de canalització de les aigües residuals que baixen de la Rasa dels Molins cap al Tossalet de les Forques (a tocar el carrer Saldes).
Es tracta d’un rierol que s’ha convertit en un clavegueram, ja que hi van a parar aigües negres de la part nord de Berga. Això genera pudors i brutícia. És un problema de salubritat que fa molts anys que s’arrossega i que els veïns afectats han denunciat en moltes ocasions, fins ara sense èxit. Ara, el govern ha anunciat que canalitzarà aquest tram de claveguera a cel obert. Així ho ha
anunciat aquesta setmana als veïns afectats, al Grup de Defensa de la Natura del Berguedà i als grups a l’oposició de l’Ajuntament que reclamaven millores urgents. És el cas dels regidors no adscrits, que en les últimes setmanes han pressionat per què es trobessin solucions ràpides a aquesta problemàtica.
Representants del govern i tècnics municipals es van reunir ahir amb aquestes parts, segons ha explicat Ermínia Altarriba (regidora no adscrita), i els van comunicar que disposen d’un projecte executiu per fer la canalització de les aigües residuals, i que, finalment, es podrà començar a executar aquest estiu. Les obres tindran un cost de 143.000 euros.

X