Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La sanció per tallar el Pi de les Tres Branques pot arribar als sis anys de presó per ser un delicte contra el patrimoni històric

Mossos d’Esquadra i Agents Rurals continuen investigant per identificar l’autor de l’agressió al Pi de les Tres Branques, al Pla de Campllong (Castellar del Riu). Fonts policials han explicat a l’ACN (Agència Catalana de Notícies) que, en cas d’identificar el responsable, aquest es podria enfrontar a un delicte contra el patrimoni històric, que suposaria una sanció que pot anar dels tres als sis anys de presó.
Segons Jordi Izquierdo, cap dels Agents Rurals al Berguedà, les proves que s’han trobat fins ara indiquen que l’acte vandàlic hauria estat comès per diverses persones entre les 4 de la nit i les 8 del matí (del 13 de maig).
Serrar la branca més alta del pi (prop de 20 metres) és l’atac més greu que ha patit el Pi de les Tres Branques, l’emblemàtic arbre símbol de la unitat dels Països Catalans. Ha quedat mutilat. Ara, tècnics de la Generalitat i de l’Ajuntament de Castellar del Riu estudien quin és el millor mecanisme per restaurar l’arbre que simbolitza els Països Catalans. L’objectiu és que pugui recuperar la seva fesomia. De cara a la setmana que ve, hi ha prevista una reunió per trobar la solució més operativa i ràpida.

Comentaris