Els regidors de la CUP de Berga sortegen, com cada any, el seu salt de plens

Els tres regidors de la CUP de Berga sortegen, com fan cada any, el seu salt de plens. El salt que els correspon com a càrrecs electes del consistori el sortegen entre les persones interessades a fer de ple que s’inscriguin presencialment en una taula que aquest dissabte, 14 de juny, hi haurà ubicada a la plaça Sant Joan de Berga, de 4 a 8 de la tarda. No es poden fer inscripcions per Internet i no es poden apuntar terceres persones. Quan es tanquin les inscripcions es farà el sorteig dels 3 salts de plens entre tots els participants i s’avisarà els afortunats.
Anna Maria Guijarro, Oriol Camps i Francesc Ribera són els tres regidors de la CUP que cediran d’aquesta manera el seu salt “per ser fidels als processos participatius i oberts que defensa la CUP i perquè no creiem que els regidors mereixin aquest privilegi”, apunten. I afegeixen “els sistemes per aconseguir un salt de plens són poc clars i el sorteig és una via ben transparent”. En tota la Patum hi ha 400 places per saltar de ple i, d’aquestes una part estan reservades als regidors de l’Ajuntament. Cada regidor pot decidir què en fa d’aquest dret i des de la CUP s’opta per sortejar-los públicament.

X