Berga recupera la processó del dijous de Corpus

Berga recupera aquest Corpus la processó. Però serà molt diferent a la processó que es feia anys enrere quan se sortia pels carrers de la ciutat, fins i tot amb presència de les comparses de la Patum. Aquest format –que es va deixar de celebrar fa 45 anys per poca assistència– no tindrà res a veure amb l’acte que es programa enguany, ja que la parròquia ha volgut que la processó tornés però la porta del darrera. “En cap cas la pretensió és recuperar la processó que no es fa des de finals del anys 60 – 1970”, ha dit el rector de Berga, mossèn Marc Majà. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

De fet, oficialment la processó d’enguany es diu pregària en processó, i es farà a l’exterior de la residència de les Germanetes de Berga (Nostra Senyora de Queralt), amb la presència, això sí, de la Custòdia del dia de Corpus. Serà el dijous dia 19 a 2/4 de 7 de la tarda.

X