127 estudiants dels instituts del Berguedà s’examinen de la selectivitat

127 estudiants del Berguedà s’examinen aquesta setmana de la selectivitat. Avui, demà i divendres fan a Manresa les proves d’accés a la universitat (PAU), uns exàmens que fan 31.025 estudiants a tot Catalunya.

Al Berguedà, el centre que hi aporta més alumnes dels cinc que hi ha a la comarca que imparteixin batxillerat és el Guillem de Berguedà de Berga, amb 64. De l’IES Pere Fontdevila de Gironella, 24. De l’Institut de Puig-reig s’examinen 20 alumnes. Altres 9 estudiants són de l’IES l’Alt Berguedà de Bagà. I 10 alumnes són de l’Escola Xarxa de Berga. En total 127, una xifra una mica més baixa que l’any passat, quan van ser 138 els nois i noies que van fer la selectivitat.

Les PAU es divideix en dues fases. La general, que és obligatòria, i que inclou les matèries comunes com Llengua Catalana, Llengua Castellana, Llengua Estrangera, Història, Història de la Filosofia i una matèria de modalitat. L’altra fase és l’específica i és voluntària. Els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries i les dues millors notes seran les que faran mitjana.

Les proves han començat amb l’examen de Llengua castellana i literatura, seguits del de Llengua catalana i literatura, i la prova de Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials o Ciències de la Terra i el Medi Ambient. A la tarda, es fan els exàmens de Literatura catalana o Dibuix Tècnic.

Demà, dijous, el primer examen serà el d’Història o Història de la filosofia, posteriorment es farà el de Llengua estrangera i el matí finalitzarà amb les proves de Dibuix artístic, Llatí o Matemàtiques. A la tarda hi haurà les proves de Literatura castellana i Tecnologia industrial.

I el darrer dia d’exàmens, divendres, es faran les proves de Geografia, Física o Cultura Audiovisual; Grec, Biologia o Anàlisi Musical; Economia d’empresa o Química i al a tarda Història de l’art i Electrotècnica.

X