La Generalitat contempla construir la depuradora de Borredà entre el 2015 i el 2018

La construcció de la depuradora de Borredà, encallada des de fa onze anys, serà una de les prioritats per al programa d’actuacions del trienni 2015-2018. Aquest és el compromís que ha transmès la Generalitat a l’Ajuntament de Borredà, després que l’alcalde Joan Roma insistís en la necessitat d’aquesta obra.

L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Borredà es va adjudicar l’any 2003 juntament amb altres 58 depuradores de municipis de Catalunya, però només se’n va fer l’avantprojecte perquè no hi havia partida pressupostària per fer l’obra. Actualment, encara no hi ha el projecte executiu definitiu que l’Ajuntament de Borredà, segons l’alcalde Joan Roma, ha sol·licitat en diverses ocasions per conèixer amb exactitud: “he reclamat cada any que es faci l’obra, però s’ha anat endarrerit fins a onze anys. No hi ha ni projecte executiu, sí un avantprojecte que contempla per al projecte una inversió de 825.000 euros. Caldrà veure el projecte executiu acabat, que esperem que arribi aviat i que finalment la depuradora de Borredà pugui ser una realitat”, ha apuntat.

L’Ajuntament de Borredà en el seu moment va presentar al·legacions a l’avantprojecte que espera que es contemplin en el projecte executiu que marcarà els detalls de la ubicació i de la instal·lació. La nova depuradora s’ha d’ubicar a la banda sud de l’antiga Fàbrica de Baix, i de fet, segons Roma, en els darrers anys la xarxa de clavegueram ja s’ha planificat en aquest sentit. També s’han expropiat els terrenys d’aquesta zona.

Es tracta, ha remarcat l’alcalde, d’una obra “molt important i necessària per Borredà”, per poder depurar les aigües brutes i poder-les retornar netes a la Riera Margansol. De fet, ha dit Joan Roma que d’aquí a unes mesos hi ha previst iniciar la primera fase de renovació del nucli antic de Borredà i “aquest projecte ja contempla la separació de les aigües netes i de les brutes, fet que permetrà simplificar i facilitar el treball de la depuradora perquè li arribarà menys volum de líquid, ja que les aigües netes aniran directament a la riera”.

X