Avià es prepara per viure un cap de setmana de Festa Major

Aquesta setmana arriben els actes centrals de la Festa Major d’Avià. Com cada any, compta amb activitat de tot tipus: esportives, culturals, d’entreteniment… i per a totes les edats. Aquest cap de setmana acull les principals activitats.

La festa començarà fort, divendres a 2/4 de 7 de la tarda, amb la XXVI Cercavila amb els gegants i els nans, pels carrers del municipi, acompanyats pels grallers, i la formació de tres quartants 3Q5, on hi pot participar tot el poble. A les 9 del vespre, també per diversos carrers del municipi, Correfoc a càrrec de la colla de diables els Esclata Aglans d’Avià, acompanyats de la banda de percussió Trastukats. Ja a les 10 de la nit, a la Plaça de l’Ateneu, Gran concert de sardanes i havaneres a càrrec de la Coral Santa Maria d’Avià, la Cobla Ciutat de Manresa i el grup Sac i Gnanxo. Hi haurà rom cremat per a tots els assistents i l’entrada és gratuïta. Per acabar la nit, Concert Jove amb Grup Virus i Discoteca Mòbil, a 2/4 d’1, a la Plaça del Padró.

Dissabte se seguirà amb la tradicional Baixada d’andròmines i patinets. Les inscripcions s’obriran a les 4 de la tarda, i la baixada s’iniciarà a les 5, amb sortida des de Cal Teuler i arribada al Local Avianès. A les 7, partit de futbol de casats contra solters, al camp de futbol 7×7. Ja al vespre, a les 9, es farà el III Sopar Popular Mediterrani, seguit del Ball a càrrec de l’Orquestra Xarop de Nit a la Plaça de l’Ateneu. De cara a la nit, a les 11 a Cal Teuler, s’iniciarà el Cercabirres i, a 2/4 d’1 Concert Jove amb dos grups de nivell, Orquestra Mitjanit i Oques Grasses.

Diumenge, a les 12 del migdia, Missa major en honor a St. Lleïr a l’Església Parroquial i, a 2/4 d’1, sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu a la Plaça del Padró. A la tarda es farà el II Torneig de Volei Fang i, a 2/4 de 7, a la Plaça de l’Ateneu, Concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Gran Premier i Grup de Gala. A les 9 del vespre, al Parc del Tossal, Sopar jove i, a les 10 de la nit a la Plaça de l’Ateneu, Ball a càrrec de l’Orquestra Gran Premier i Grup de Gala.

La festa major segueix dilluns, un dia carregat d’activitats pels més petits, a les 10 del matí, amb una matinal infantil, xocolatada i concurs de dibuix a l’Escola d’Avià, amb final de festa amb canó d’escuma. A les 12 del migdia es farà missa a l’Església Parroquial. De cara a la tarda, animació infantil i lliurament de premis del concurs de dibuix, a 2/4 de 6 a la Plaça de l’Ateneu. Per acabar amb el gruix de la programació, a 2/4 de 10 de la nit, a la Sala Polivalent de l’Ateneu es farà un espectacle de màgia amb el prestigiós il·lusionista Mag Lari.

No obstant això, la festa major acabarà amb dos actes que es faran el proper cap de setmana. Dissabte dia 6, al Pla de la Parera, II Rostallada Motorshow Avià, en beneficència de “Wings for Life” però, sobretot, destaca el Concert que la Sant Andreu Jazz Band farà a la Sala Polivalent de l’Ateneu, diumenge dia 7 a les 6 de la tarda. Les entrades anticipades tenen un preu de 15 euros, mentre que a taquilla en valdran 18.