Puig-reig, Societat

L’Ametlla de Merola celebra la XXV Trobada de Gegants aquest dissabte

L’Ametlla de Merola celebra la XXV Trobada de Gegants aquest dissabte

Aquest dissabte, 30 d’agost, es celebrarà la XXV trobada de gegants de l’Ametlla de Merola. Els actes començaran a la tarda, i s’allargaran fins més enllà de la mitjanit.

A 2/4 de 6 de la tarda s’iniciaran activitats per a la mainada, organitzades pel Grup de Joves de l’Ametlla. A les 6 es farà la plantada de gegants a la plaça del Teatre i, a les 7, començarà la cercavila pels carrers i places de l’Ametlla, seguida d’una ballada individual de les colles i repartiment de records, aproximadament a les 8 del vespre, a la plaça de l’Església. A les 9, sopar geganter, seguit del ball de fi de festa amb Gemini Sons, pels voltants de la mitjanit.

El cap de colla dels geganters de l’Ametlla de Merola, Aleix Gubianes, ha explicat a Ràdio Berga que esperen unes 300 persones a la trobada, “serem menys persones que altres anys, ja que són una colla menys, ha dit”. Gubianes ha afegit que, en els 24 anys de colla i els 25 de la trobada, “hem fet una colla d’amics, com els de Sant Pol de Mar, els d’Andorra la Vella, o els de Navàs. Tracta de conèixer pobles nous de Catalunya, fer el màxim d’amistats possibles, i també busquem un parell de sortides a l’any per a què la gent pugui conèixer l’Ametlla”. El cap de colla també ha destacat la importància de mantenir la tradició gegantera, ja que “és conèixer nous mons, nous pobles i fer amistats”, tanmateix com mantenir la cultura i la resta de tradicions del territori.

En la trobada d’enguany hi participaran les colles d’Andorra, Sant Pol de Mar, Santa Maria d’Oló, Navàs, Santa Coloma de Cervelló i l’Ametlla de Merola.

Ametlla de Merola Trobada de Gegants

Estic amb tu

Comentaris