Mobilitat Berguedà

Cultura

El Berguedà acollirà al desembre la 38a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans

El Berguedà acollirà la 38a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans, que se celebrarà del 5 al 8 de desembre sota l’organització del Centre Excursionista de Catalunya. La capital del Berguedà succeeix així a Andorra com a escenari per l’Aplec d’enguany.

Pepa Igartua, secretària de la Junta del Centre Excursionista, ha explicat en declaracions per Ràdio Berga i pel portal web DBerguedà.cat que “Berga i la comarca berguedana és el lloc idoni per l’aplec. A més, ha afegit que “és fantàstic que la gent pugui conèixer indrets com el Cadí-Moixeró o el Pi de les Tres Branques, entre molts altres”.

Caminades, visites culturals, conferències i àpats. A partir d’aquestes activitats, excursionistes d’arreu dels Països Catalans podran conèixer llocs emblemàtics de la comarca i d’altres de no tan coneguts.

D’altra banda, els Castellers de Berga també assistiran a l’Aplec en la que serà una de les poques novetats respecte edicions anteriors, segons ha explicat Igartua. En aquesta línia, la secretària de la Junta del Centre Excursionista ha explicat que “el format d’un aplec excursionista com aquest és el que és i es basa en gaudir de la natura de manera que no podem introduir massa novetats”.

L’Aplec se celebrarà del 5 al 8 de desembre i, per tant, queden encara més de tres mesos per acabar de concretar les diferents activitats que s’hi faran. Tot i això, algunes d’elles ja estan confirmades i poden consultar-se al lloc web www.cec.cat.

“La situació actual no dóna gaires alegries”. Així de clara s’ha mostrat Pepa Igartua a l’hora de parlar del finançament de l’Aplec. Segons ha explicat la secretària, “la majoria de despeses són assumides pel Centre Excursionista però compta amb una sèrie d’ajuts de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i se’n esperen d’altres d’estaments oficials”. A més, Igartua ha explicat que “l’Ajuntament de Berga ajuda en el finançament a nivell d’infraestructura, proporcionant material”.

Aplec Excursionista dels Països Catalans Centre Excursionista de Catalunya

Estic amb tu

Comentaris