El pastor Juli Bayot, amb el seu gos Gandalf, guanya el Concurs de Gossos d’Atura de Castellar de n’Hug

El pastor Juli Bayot, d’Ares del Maestrat (Castelló), ha guanyat el Concurs Internacional de Gossos d’Atura de Castellar de n’Hug amb el seu gos Gandalf. El certamen, es va celebrar ahir diumenge al Prat del Castell amb una bona participació i una gran expectació de persones que no es van voler perdre com els pastors donen ordres als seus gossos perquè guiïn els ramats d’ovelles.

L’edició 52 del concurs va comptar amb la participació de 14 pastors, i 3.000 persones hi van assistir de públic. Els 14 participants venien de diversos indrets dels Països Catalans (Catalunya, València i Mallorca), i també d’Euskadi i França. Dels 14, només 6 van passar a la segona ronda, i d’aquests només Juli Bayot va aconseguir tancar el ramat d’ovelles en el temps límit de 5 minuts.

Bayot ja havia participat al concurs en altres edicions i de fet enguany repetia podi, ja que va ser el guanyador de l’any passat, i també va vèncer en l’edició del 2006.

Josep Maria Pleguezuelos, de la Canonja, acompanyat del seu gos King; i el pastor de Navàs, Ferran Riu, amb el seu gos Satanàs, també van fer una bona actuació i van acabar en segona i tercera posició respectivament. I per altra banda, Josep Maria Bosch va rebre el premi al ‘pastor més típicament endiumenjat’.

L’alcalde de Castellar de n’Hug, Salvador Juncà, ha valorat molt positivament l’edició d’enguany del concurs, ha explicat a Ràdio Berga que “va ser un èxit: el temps ens va acompanyar, va ser molt competitiu i gairebé es va decidir qui serà el Campió de Catalunya, ja que la puntuació és molt important”. A més, ha afegit, “de mica en mica el concurs es va recuperant. La crisi ens afecta una mica, però en aquesta edició ja hem recuperat públic i estem molt contents”.

Aquesta edició va trobar a faltar el buit d’una persona clau en el concurs, Josep Orriols, l’alcalde de Castellar de n’Hug que va morir el gener passat als 67 anys d’un infart. Abans de començar el concurs es va dedicar un minut de silenci i unes paraules d’homenatge a l’exalcalde Orriols.

X