Olvan, Societat

El Mercat del Bolet de Cal Rosal torna el 6 de setembre

El Mercat del Bolet de Cal Rosal torna el 6 de setembre

El Mercat del Bolet de Cal Rosal és un dels més antics i importants de Catalunya. Aquest any obrirà portes el dia 6 de setembre i s’allargarà fins a finals de novembre depenent sempre de com es presenti la temporada boletaire.

El mercat ofereix tant serveis com diferentes activitats al llarg de tota la temporada. D’una banda aquest comptarà amb 12 parades, 6 de les quals oferiran bolets frescos i productes derivats d’aquests i a les restants hi podrem trobar tot tipus de productes agroalimentaris del berguedà. D’altra banda, també hi ha previstes tot una sèrie d’activitats entre les quals destaca l’Escola Boletaire. Aquesta iniciativa consisteix amb tot un seguit d’excursions que s’iniciaran el 28 de setembre i es faran al llarg dels 5 diumenges següents exceptuant el 26 d’Octubre, dia que tindrà lloc La Festa del Bolet.

Les sortides es faran a càrrec del micòleg Marc Estévez en grups d’unes 20 persones aproximadament. La finalitat de l’Escola de Boletaires és, d’una banda, treballar la pedagogia del bolet i de l’altra aprendre a respectar el bosc. Tanmateix, Estévez fa una petita predicció positiva de la temporada boletaire d’aquesta tardor, remarcant que cal que les condicions meteorològiques es mantinguin favorables al llarg dels mesos d’octubre i novembre. “És probable que a cotes mitjanes i baixes sigui una bona temporada si tot segueix igual, però a cotes altes la temporada pot ser regular ja que, a l’estiu ja hi ha hagut molts bolets, tot i això pinta bé”.

A més a més, aquest any cal destacar com a novetat el concurs de fotografia d’Instagram que es farà al llarg del mes de setembre i octubre. Divina López, encarregada de dinamitzar l’activitat, explica que hi haurà tres fotografies premiades i que aquestes han de portar les etiquetes #mercatdelbolet o #mercatcalrosal. A més, també s’ha creat un compte propi amb el nom de @mercatdelbolet.

Pel que fa al pressupost, Judit Carreras, alcaldessa de l’Ajuntament d’Olvan, l’òrgan organitzador del Mercat del Bolet, assegura que aquest any les xifres es mantenen molt semblants a les de l’any passat, tot i això hi ha hagut una reducció respecte anys anteriors. “Ens movem pels voltants d’uns 4.000 – 5.000 euros aproximadament” diu Carreras. L’alcaldessa també afirma que les expectatives de públic són bones i que sobretot s’espera molta gent als caps de setmana ja que aquests dies és quan s’aprofita per anar a buscar bolets i fer parada al Mercat del Bolet de Cal Rosal.

Cal Rosal Mercat del Bolet

Estic amb tu

Comentaris