El regidor del PP de Berga hauria retirat la denúncia per la clatellada si l’autor hagués demanat perdó

El regidor del PP de Berga, Joan Antoni López Noguera, ha emès un comunicat per deixar clar el seu posicionament davant la denúncia que va interposar al berguedà Sergi Rodríguez, Teti, com a presumpte autor d’una clatellada a López Noguera durant el passacarrers del dimecres de Patum del 2012. Assegura que hauria retirat la denúncia si Sergi Rodríguez li hagués demanat perdó públicament i hagués pagat els honoraris dels advocats que han assistit al regidor popular en aquest procés judicial.

Ha volgut deixar clar que la resposta va ser un no, així com també que la denúncia fos interposada per motius polítics, diu que “actuaria de la mateixa manera fos quina fos la ideologia de la persona que m’agredís i fos quin fos el motiu que l’hagués portat a fer-ho”.

Joan Antoni López Noguera ha decidit emetre aquest comunicat per “aclarir la situació, tant a les persones i ajuntaments que han donat suport a la plataforma que diu actuar en bé dels interessos de la persona denunciada, com a tots els berguedans”.

La fiscalia demana uns cinc anys de presó a Sergi Rodríguez, Teti, per un delicte contra l’autoritat. En el moment dels fets Joan Antoni López Noguera actuava com a regidor, dins del cordó de les autoritats locals. El regidor del PP apunta també en el comunicat que “el fet que el denunciat estigui sent acusat pel Ministeri Fiscal deriva de la seva condició d’imputat en un procediment penal, estant en tot moment l’actuació del fiscal sotmesa a l’imperi de la llei i a la norma jurídica concreta, que és la que determina si els fets comesos són constitutius d’infracció penal, així com la seva penalitat”.

Insisteix que mai no ha volgut “ni considerat” que aquest sigui un tema polític. Lamenta que no rebés cap disculpa perquè “demanar perdó és una actitud normal”, diu. “Mai no he considerat que fos una rebaixa de la persona reconèixer els errors i demanar perdó”, afegeix.