Borredà estudia solucionar les deficiències del repetidor de Puigdon per garantir bona cobertura de mòbil

Les deficiències en la cobertura de telefonia mòbil és una de les problemàtiques que arrossega des de fa temps Borredà. L’alcalde, Joan Roma, vol mirar de resoldre definitivament el problema, que ve donat pel repetidor de Puigdon, al terme d’Alpens, i que dóna servei a municipi d’Alpens, de les Llosses i de Borredà. “Funciona amb un grup electrogen i té moltes deficiències perquè tot sovint hi ha talls de cobertura”, ha explicat Roma en una entrevista a Ràdio Berga.

Per això ha concretat que té previst reunir-se amb els alcaldes afectats per trobar una solució al problema. Així ho va exposar també al director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró, amb qui es va reunir fa uns dies. La resposta de Puigneró va ser, segons ha explicat Roma en una entrevista a Ràdio Berga, que “estudiarem el cost que pot tenir fer arribar l’electricitat al repetidor de Puigdon”.

Un altre tema que Joan Roma va comentar amb Jordi Puigneró va ser les possibilitats d’extensió de la fibra òptica a Borredà. Hi haurà fibra òptica en alguns equipaments municipals, com ara l’edifici de les escoles, però Roma es va interessar per acordar un millor i més ampli servei d’Internet.

Una tercera qüestió que es va posar sobre la taula a la reunió entre Roma i Puigneró va ser la remodelació de les freqüències de TDT, tenint en compte que l’Ajuntament de Borredà disposa d’un servei municipal de TV per cable i està a l’espera de reubicar els canals que van ser anul·lats fa tres mesos.

I l’alcalde de Borredà també va demanar al director general de Telecomunicacions la necessitat del municipi de donar cobertura a tota la zona de la Riera de Merlès.

Aquests són els temes que es van tractar en una reunió, que Roma ha qualificat de “molt positiva”, esperant que “en alguns d’aquests temes s’hi pugui donar solució ja ens els propers mesos”.

X