Berga, Societat

El Consell del Berguedà fa un seminari de formació per detectar i intervenir en casos de maltractaments a gent gran

El Consell Comarcal del Berguedà, junt amb la Diputació de Barcelona, i en el marc del treball desenvolupat per la Taula de la gent Gran a la ‘Guia per fer front als maltractaments a les persones grans del Berguedà’, organitzen un seminari de formació per als professionals d’aquest àmbit. Es titula ‘Gestió de casos de situacions de maltractament a la gent gran i eines de detecció’.

Aquest seminari es fa en dues sessions de cinc hores, la primera de les quals avui dimecres, 1 d’octubre, i la segona dimecres que ve, 8 d’octubre, de 9 del matí a 2 del migdia a la seu de la Cambra de Comerç de Berga.

La formació va a càrrec de la doctora Montserrat Coma, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària; i Jordi Muñoz Iranzo, advocat. Tots dos formen part de l’equip de professionals de l’Associació per a la investigació del maltractament a les persones grans.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), els casos de maltractaments a les persones grans es dóna entre un 4 i 6% de la població de persones grans. El nombre de dones que reben maltractaments són el doble que els homes i la majoria de situacions de maltractament no són denunciades.

Un dels principals obstacles a l’hora d’abordar la situació és que moltes víctimes de maltractament no denuncien la situació o ni tant sols ho posen en coneixement d’algun professional per demanar ajuda. Silenci que ve motivat principalment per la por, ja que moltes vegades els maltractaments són per part de familiars, persones properes o cuidadors.

Aquest seminari de formació va dirigit als professionals de la salut, serveis socials, forces de seguretat, professionals de centres de dia i residències. Té per objectiu principal dotar d’eines als professionals per millorar la detecció i la intervenció.

Estic amb tu

Comentaris