Berga, Societat

L’Ajuntament de Berga penja la bandera de l’Arc de Sant Martí per celebrar l’aprovació de la Llei contra l’homofòbia

La bandera de l’Arc de Sant Martí penja avui del balcó de l’Ajuntament de Berga, després que s’aprovés al ple d’ahir a Berga la petició d’Impuls que onegés aquesta bandera després de l’aprovació al Parlament de Catalunya de la Llei de drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia.

Aquesta Llei que té per objectiu garantir els drets d’aquestes persones, eradicar les situacions de discriminació i violència, i facilitar la participació i la representació de totes elles en tots els àmbits de la vida social, ha estat aprovada amb els vots de Convergència, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, i els vots en contra d’Unió i PP.

El regidor d’Impuls Ramon Camps va manifestar que “és un dia important per a Catalunya ja que es situa com un dels països més avançats i justos en la defensa dels drets de les persones”. Camps també va recordar que la ciutat de Berga és pionera en la lluita contra de la homofòbia, ja que el juny del 2013 es va aprovar el Pla en contra de la homofòbia i la transfòbia a la ciutat de Berga.

Aquest Pla preveu diferents mesures per eradicar situacions de discriminació en diferents àmbits de la vida pública, on la tasca de les administracions públiques esdevé clau per garantir la igualtat, la llibertat i el respecte per la diversitat de les persones amb independència de la seva orientació sexual i identitat de gènere.

En concret, en l’àmbit educatiu, una de les actuacions que es detallen en el Pla és la necessitat que els centres educatius de Berga disposin de material escolar on es tingui en compte les diferents orientacions sexuals. De la mateixa manera, l’article 13 de la llei aprovada al Parlament preveu aquesta mateixa mesura que haurà de ser desplegada pel Departament d’Ensenyament. Aquest fet ajudarà a reforçar en gran mesura el Pla impulsat per l’Ajuntament i a disposar de més recursos per poder-lo dur a terme.

Estic amb tu

Comentaris