Mobilitat Berguedà

Berga, Cultura

Skàndol Públic retreu a l’Ajuntament de Berga “la manca de paraula” per no haver cobrat encara pel concert de Patum

Skàndol Públic retreu a l’Ajuntament de Berga “la manca de paraula” per no haver cobrat encara pel concert de Patum

El grup berguedà Skàndol Públic no ha cobrat els diners que havien acordat amb l’Ajuntament de Berga pel concert de Patum. Aquesta és la denúncia que ha fet pública la formació per mitjà d’un comunicat en què exposa els fets i el malestar generat arran de “l’incompliment per part del consistori”. El concert es va fer el dissabte de Corpus, el 21 de juny, i quatre mesos després els grups participants a l’actuació i l’empresa de so no han cobrat res “tot i insistir cada setmana durant tres mesos”, apunten.

Skàndol Públic fa palès el descontentament amb l’Ajuntament de Berga “per la seva manca de paraula”, i li demanen “que no organitzi cap més acte si no pot garantir el pagament de les factures en plenes condicions i terminis”.

El concert de Patum es va recuperar enguany després de dos anys de no fer-se, aprofitant la celebració del 20è aniversari d’Skàndol Públic. El grup berguedà va promoure, impulsar i executar el concert junt amb l’Ajuntament i les entitats que van voler formar part de l’organització.

En aquest sentit però, segons exposen al comunicat, “des d’Skàndol la nostra principal preocupació, i així ho vam fer notar, va ser buscar la manera d’establir un mecanisme de compromís per part de l’Ajuntament de Berga del compliment dels terminis de pagament a grups i empreses que hi participarien. No va poder ser així però se’ns va assegurar que el finançament s’aconseguiria a través d’un conveni de patrocini amb Estrella Damm”.

El dia 21 de juny el concert es va celebrar amb la participació de tots els grups i entitats, Ajuntament, brigada i empreses vinculades. Tots van complir amb el què s’havia quedat perquè el concert anés segons el previst, i de fet, entitats i organització van considerar que va ser un èxit. Ara bé, a partir d’aquí l’Ajuntament de Berga no ha complert amb el tema pagament. I aquesta és la denúncia que fa pública Skàndol Públic.

La formació ho lamenta i afegeix que “vetllarem pels companys i amics que lluiten i treballen perquè la professió de músic i la de professional de l’espectacle tingui el grau de prestigi i de dignitat que es mereix”.


FOTO: Skàndol Públic durant l’actuació del dissabte de Corpus a Berga.  AUTOR: pontiroca

Concert de patum Skàndol Públic

Estic amb tu

Comentaris