Navàs, Societat

El comerç local, l’artesania, la cultura i la vinya, protagonistes de la Fira de Tardor de Navàs

El comerç local, l’artesania, l’art, i des de fa tres anys també el món de la vinya, són els principals ingredients de la Fira de Tardor de Navàs, que se celebrarà aquest cap de setmana, dissabte 18 i diumenge 19.

El programa d’actes s’ha posat en marxa aquest dijous amb un taller-xerrada sobre com es pot perdre pes d’una manera equilibrada i sana, a càrrec de Susanna Sánchez, dietista i nutricionista. I aquest divendres, hi haurà un altre taller per aprendre a preparar un sopar verd amb cassoles de titani. I a partir de les 10 de la nit, teatre amb l’Associació Cultural Pi Tort de Palà de Torroella, que posarà en escena al Casal Sant Genís l’obra ‘Un crim qua-li-fi-cat’.

Dissabte serà el dia del comerç al carrer, en què els botiguers del poble trauran l’aparador davant dels establiments. En paral·lel, es farà la Mostra de la Verema, que de 9 a 2 a la plaça de l’Església farà retrobar-se amb l’aroma del raïm funyat i els productes ecològics. A més, hi haurà exposició de maquinària antiga relacionada amb la vinya, es farà vi bullit, tast i venda d’aliments, exposició d’animals, activitats amb cavalls, esmorzar popular, visita guiada al passat vitivinícola de Navàs, i presentació de la cervesa artesana Montseny.

El plat fort de la Fira de Tardor serà diumenge, amb desenes de parades d’artesania i alimentació a la plaça de l’Ajuntament de Navàs. I per complementar la jornada de fira, al matí s’han programat diferents activitats: trobada de puntaires, roda d’esbarts, sorteig d’un carretó de productes, jocs i tallers infantils, passejos a cavall, concerts a l’escola de música, mostra de treballs d’artistes locals, també concurs de grafitis (d’1 a 6 de la tarda a la plaça de l’Església), campionat de botifarra a la Penya Barcelonista, i sardanes amb la cobla Lluïsos de Taradell (a les 5 de la tarda).

I els actes de la Fira de Tardor de Navàs s’allargaran més enllà d’aquest cap de setmana amb dues propostes més. El dijous 23 d’octubre es farà un tast d’olis i maridatge al restaurant Jumi, amb el catador Albert Guitart d’Olis Mitjorn. Les inscripcions es poden fer a l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà) de Navàs. I el dissabte 25 d’octubre, jornada conscienciació sobre salut, consum i ecologia, a càrrec del cuiner Eduard Sarrà.

I després de la programació de la Fira de Tardor, arrencarà a Navàs una altra proposta que té molt bona acceptació: el Navàs T’apassiona, el tast de tapes en què hi participaran en aquesta edició una dotzena de restaurants del poble.

Artesania Comerç local Fira de Tardor de Navàs Vinya

Estic amb tu

Comentaris