El PP de Berga demana més inversions per a Queralt i més compromís de l’Ajuntament de Berga per restaurar l’hostatgeria

El PP de Berga demana a l’equip de govern de CiU que busqui finançament per continuar els treballs de restauració a l’hostatgeria de Queralt. El regidor popular Joan Antoni López Noguera considera clau que “s’hi continuï invertint i actuant”, després de l’actuació que es va fer a principis del 2013.

Aleshores, gràcies al PP (que governava a la Diputació amb CiU) es van aconseguir 40.000 euros per treure runa de l’hostatgeria, sanejar parets, repassar envans i sostres, refer la teulada, recol·locar vidres i repassar pintura. Va ser una petita intervenció tenint present l’estat amb què es troba l’entorn del santuari i la gran inversió que faria falta per adequar i revitalitzar Queralt. Tot i això, va ser un primer pas important, tenint en compte que feia anys que no s’invertia a Queralt. La idea però, era que tingués continuïtat. Però des que es van acabar les obres, ara fa un any i mig, no s’hi ha fet res més.

D’aquí la reclamació del PP i el toc d’atenció que fa al govern de CiU de Berga i en concret a l’alcalde, Juli Gendrau, perquè s’hi involucri i demani aportacions econòmiques per la millora de Queralt, ja que l’economia de l’Ajuntament no permet destinar partides a Queralt. Però sí que es poden trucar diferents portes. En aquest sentit, el PP, ara fora del govern de la Diputació, es compromet a insistir perquè s’hi inclogui una aportació per a Queralt en els pressupostos del 2015. Així ho ha dit el regidor Joan Antoni López Noguera: “demanarem una partida i si se’ns pot concedir que es destini a fer alguna de les actuacions que estipula el pla director de Queralt, per exemple la canalització de l’aigua seria una de les obres prioritàries”.

Canalització de l’aigua

Canalitzar l’aigua seria una de les obres urgents per a Queralt. En aquest cas, amb una partida equiparable a la del 2013, uns 40.000 euros, es podria dur a terme aquesta obra han dit tant López Noguera com Josep Llobet, diputat provincial del PP que ahir va ser a Berga per exposar la necessitat d’invertir i actuar a Queralt.

Demanen “voluntat política, i una millor gestió”. López Noguera pensa que la restauració de l’hostatgeria de Queralt hauria de ser una prioritat per l’Ajuntament de Berga com a referent turístic que és: “és un refent de Berga i del Berguedà, i només cultural i religiós sinó que és un puntal del turisme”, ha dit.

Centenari de la Coronació de la Mare de Déu

El fet que d’aquí a dos anys, el 2016, se celebra el centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, “hauria de marcar encara més la necessitat de fer millores a Queralt”, ha comentat López Noguera “diversos berguedans s’han queixat que l’hostatgeria no està en condicions per celebrar-hi el centenari. Volem que s’hi actuï”.

Conflicte amb Inberga Tur

Les actuacions a Queralt podrien estar condicionades amb el conflicte judicial obert amb Inberga Tur, concessionari de Queralt? Aquesta és una de les qüestions que també s’ha posat sobre la taula i en aquest sentit el PP de Berga ha demanat a l’equip de govern que informi als grups municipals com està en aquests moments la situació judicial, si el procés tira endavant o si s’arriba a un acord entre les parts implicades.

 

X