Impuls aplaudeix que CiU de Berga redacti un nou Pla de Joventut, volen que sigui participatiu i que doni sortida al local de joves

Impuls, els regidors no adscrits a l’Ajuntament de Berga, aplaudeixen l’anunci de l’equip de govern de Berga de redactar un nou Pla Local de Joventut, caducat des del 2012, i els estenen la mà “per ajudar-los en tot allò que faci falta”. Així ho apunten els membres d’Impuls en un comunicat que també insisteix en la necessitat d’involucrar els joves en el procés d’elaboració del pla. De fet, la idea del govern de CiU ja és comptar amb la participació de la joventut i d’entrada demanen l’aportació dels joves per mitjà d’una enquesta.

Impuls considera clau disposar d’una eina que marqui les polítiques a seguir en matèria de joventut, i de tenir els recursos per desenvolupar-les. De fet, en diferents ocasions, en plens municipals, havien fet palesa aquesta necessitat, així com també havien demanat al l’equip de govern la valoració de l’últim pla de joventut 2008-2011, “per conèixer quines actuacions s’havien executat i quines no, i els punts forts i els punts febles del desplegament del pla”. Ermínia Altarriba, portaveu d’Impuls, ha dit a Ràdio Berga que “encara a no hem rebut resposta a aquesta petició i creiem que caldria aquest balanç abans de redactar el nou pla. Així com també pensen que seria bo recuperar la proposta que els mateixos regidors d’Impuls van presentar, anomenada ‘Horitzons de les polítiques de joventut a la ciutat de Berga 2013-2016’. Un document en què feien una proposta de procés de participació per generar una gran implicació dels joves.

 

El nou pla, segons apunta Impuls, s’ha de redactar de manera “el màxim d’oberta i transversal, per poder copsar tots els punts de vista, i sobretot comptant amb la participació dels jovent de la ciutat, que exposin les seves necessitats, preocupacions i inquietuds”.

A més, assenyalen que caldria “constituir una comissió de control que faci els seguiment de l’aplicació de les polítiques, que no sigui un pla que quedi aparcat en una calaix”.

Local de joves

El pla de joventut ha de ser una oportunitat per dinamitzar temes de joventut a Berga, així com també per prioritzar la posada en marxa del local de joventut, situat al carrer Mossèn Espelt. Els usos d’aquest document, remarquen des d’Impuls, “no estan establers a cap document, i per això nosaltres ja havíem manifestat que seria bo que el local centralitzés els serveis de joventut que ofereixen actualment l’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà”.

Un local que està en obres des del 2011 i que encara no s’ha obert al públic. Per això la portaveu d’Impuls demana “celeritat per aquest projecte”.

X