La Diputació guardona comerços alimentaris centenaris, quatre dels quals del Berguedà

Quatre empreses agroalimentàries del Berguedà, membres de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, han rebut distincions per ser establiments centenaris. Són Dolceria Pujol, de Berga; Dolceria Alberich, també de Berga; Ca l’Agustí , de Cercs; i Fleca Pagès, de la Pobla de Lillet.

Els diplomes es van lliurar ahir, dimarts, en el marc del Fòrum Gastronòmic que es fa aquesta setmana a Fira de Barcelona, fins aquest dijous 23. Espai on hi participen les empreses berguedanes Mónbolet i Delícies el Berguedà. A més, Hostaleria i Turisme del Berguedà també té presència al showcooking del Fòrum Gastronòmic amb una demostració i degustació de la cuina dels restaurants Sala i La Cabana de Berga.

La Diputació de Barcelona va entregar una cinquantena de distincions a empreses de la província, en un acte presidit pel diputat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Joan Roca; i el vicepresident primer, Ferran Civil. Entre els assistents també hi era el diputat de Comerç, Jordi Subirana; i el catedràtic d’Economia financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, que va analitzar les claus d’una empresa centenària.

En l’apartat professional, hi van intervenir els xefs Nandu Jubany (Can Jubany) i Joan Roca (Celler de Can Roca), i l’organitzador del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau. També es van exposar les experiències de dues de les empreses homenatjades, Casa Graupera i Pastes Sanmartí. Tots els parlaments van tenir un denominador comú: la dificultat de fer perviure una empresa tants anys i tantes generacions, i el valor afegit que comporta aquesta longevitat.