Berguedans amb alguna discapacitat protagonitzen el documental ‘Hola’

Quatre fotògrafs i un grup de disminuïts písiquics i persones amb malaltia mental del programa de Suport a l’Autonomia a la Llar de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà han fet realitat el documental ‘Hola’, un experiment de comunicació en vídeo que ha permès que aquestes persones es familiaritzin amb el mitjà videogràfic participant de ple en el projecte. Ells en són els protagonistes, han enregistrat diferents moments del seu dia a dia: el seu entorn, la feina, la família, l’oci… i s’ha plasmat en un documental que recull aquestes històries i també imatges. Un muntatge de poc més d’una hora que han conduït els artistes Tanit Plana, Bego Antón, Román Yñán i Toni Amengual, qui ha donat més detalls del projecte a Ràdio Berga, així com l’objectiu del treball, del qual s’ha mostrat molt satisfet del resultat, que ha qualificat de “molt enriquidor”.

 

El Rafa Martínez i l’Isaac Garcia són dos dels protagonistes. Han explicat la seva experiència i què ha significat per ells participar en el projecte.

 

El documental ‘Hola’ es presentarà aquest diumenge, 26 d’octubre, a Berga. Serà un acte obert a tothom, a les 6 de la tarda al Teatre Municipal.

A partir de la presentació a la capital del Berguedà, la idea dels creadors és poder donar a conèixer el documental fora de la comarca, “a Barcelona i a d’altres ciutats, per exemple, així com també intentar col·locar-lo a televisions”, ha dit Toni Amengual.

Per a més informació sobre el documental ‘Hola’ podeu consultar la pàgina web cargocollective.com/holadocumental

X