Puig-reig fa el trasllat d’uns 30.000 llibres a la nova biblioteca

Puig-reig inaugurarà la nova biblioteca el tercer cap de setmana de desembre (el 20 o el 21). L’estrena no es podrà fer abans perquè tot i que les obres ja estan acabades queda pendent equipar la biblioteca amb el mobiliari i traslladar-hi i microxipar els 30.000 llibres.

Amb la nova biblioteca, que es construeix al passeig de la Riera de la Sala, a tocar de l’escola bressol i l’institut, Puig-reig hi guanyarà molt ja que l’edifici actual de la Plaça Nova té molts problemes d’humitats. A més, les noves instal·lacions seran molt més grans i “no només faran la funció de biblioteca sinó que també serà un equipament dinamitzador cultural. Que la puguin utilitzar totes les entitats culturals del poble”, ha dit l’alcalde Antoni Clement.

La nova biblioteca tindrà dues plantes. A la planta baixa hi haurà l’apartat per a revistes i diaris, també un espai dedicat als més petits, una sala per a fer-hi xerrades, projeccions… i els serveis. A la primera planta (on també s’hi podrà accedir amb ascensor) hi haurà la part central de llibres i lectura, i aules d’informàtica. En total l’equipament té més de 1.000 metres quadrats. També s’hi contempla l’arxiu, una part que s’estrenarà més endavant, segons ha explicat Antoni Clement.

Serveis mínims

En motiu del trasllat al nou equipament, des d’aquest dilluns 3 de novembre, la biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig ofereix només serveis mínims: connexió WI-FI, consulta a sala, Internet i consulta de premsa i revistes.