La Pobla de Lillet, Societat

La Fira de l’Allioli de Codony de la Pobla de Lillet es desvincula per primer cop de la Fira de Tots Sants, es farà aquest dissabte

La Pobla de Lillet farà olor d’allioli de codony, aquest dissabte. S’hi celebra la tercera edició de la Fira de l’Allioli de Codony, que enguany per primera vegada es deslliga de la Fira de Tots Sants i pren vida pròpia. Fins ara s’havia fet coincidir amb la mostra multisectorial de cada 3 de novembre però com que no sempre s’escau en cap de setmana l’Ajuntament ha apostat per celebrar la Fira de l’Allioli a part, i en cap de setmana. En concret, serà aquest dissabte, 8 de novembre.

L’escenari de la fira serà el carrer Verger, al nucli antic de la Pobla. “D’aquesta manera també pretenem donar vida al barri”, ha dit en una entrevista a Ràdio Berga l’alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares. Les activitats se centraran al matí, que és quan hi haurà esmorzar amb allioli de codony, concurs d’allioli de codony i demostracions de com fer-ne. Al certamen s’hi esperen entre una desena i un dotzena de participants, segons calcula l’alcalde, que ha explicat que l’allioli de codony ja es porta fet de casa i allà el jurat el tasta i el valora.

L’allioli serà el protagonista de la jornada. Una fira que va néixer amb la voluntat de buscar un tret diferencial, i la Pobla va apostar per aquest producte típic i arrelat a la nostra zona. En paral·lel però hi haurà, durant tot el dia, mostra de productes agroalimentaris i artesania.

L’Ajuntament de la Pobla espera que el públic respongui i faci cap a la Fira de l’Allioli de Codony de Catalunya.

Allioli de codony Concurs d'allioli Fira Fira a la La Pobla de Lillet

Estic amb tu

Comentaris