L’Ajuntament de Berga aprova una ordenança sobre la tinença d’animals domèstics

Una nova ordenança regularà a Berga la tinença d’animals domèstics i gossos potencialment perillosos a tota la ciutat. S’ha aprovat al ple de novembre a l’Ajuntament de Berga, celebrat ahir dijous. Tots els grups van votar a favor de la proposta, així com d’engegar una campanya perquè els ciutadans coneguin la nova normativa i per altra banda prenguin consciència de civisme i del bon comportament dels animals a la via pública.

L’ordenança, que s’ha consensuat amb tots els grups de l’Ajuntament –CiU (equip de govern), CUP, regidors no adscrits i PP–, permetrà al consistori disposar d’una eina reguladora amb poder sancionador, cosa que fins ara era una mancança. Tal com va exposar el regidor Ramon Bajona, regula diferents aspectes com ara el control dels excrements al carrer, prohibeix donar menjar als animals de la via pública, regula les molèsties per sorolls d’animals, també com portar-los i on poden i on no poden accedir, entre d’altres. Els ciutadans que no compleixin allò que regula l’ordenança se’ls sancionarà en funció de si la falta és lleu, greu o molt greu, segons la infracció. Multes que poden arribar als 900 euros.

 

Ordenances fiscals pel 2015

L’Ajuntament de Berga ha aprovat les ordenances fiscals per al 2015. Es van valorar les propostes i les esmenes que van fer els grups a l’oposició. En destaca per exemple, la proposta de la CUP d’engegar un sistema gradual de recaptació de l’Impost de Béns Immobles (IBI), per tal que paguin les persones que més tenen (vindria a ser pagar en funció de la renda). L’equip de govern va acceptar estudiar aquesta mesura.