L’Ajuntament de Berga avalua la solvència del Tossalet a mans dels gestors amb qui la Federació de Natació ha signat un acord

L’Ajuntament de Berga està avaluant la solvència econòmica i tècnica per valorar si el Centre Esportiu el Tossalet, de Berga, pot passar a mans d’una nova societat formada per accionistes de Berga Resort, amb qui –com us explicàvem el mes passat– la Federació Catalana de Natació ha signat un contracte per traspassar la gestió del Tossalet.

El traspàs de la concessió del gimnàs i la piscina coberta municipal es farà efectiu si l’Ajuntament de Berga dóna llum verda a aquest acord. El regidor d’Esports, Jaume Vegas, ha dit a Ràdio Berga i a AquíBerguedà.cat que un cop valorats els informes la previsió és que la proposta es debati al ple de desembre, ja que és necessari l’aprovació en sessió plenària.

La validesa de l’acord no es farà efectiva fins que l’Ajuntament es pronunciï, i per això de moment la família Barniol no vol donar-ne gaires detalls. Un dels empresaris explicava, recordem-ho, que aposten pel Tossalet, “tenim interès a salvar el gimnàs i la piscina municipal i sobretot fer que no s’hi perdin diners com fins ara”. Per això tenen a les mans un pla estratègic per a la gestió del Tossalet, on s’aplicarien canvis que encara no ha concretat. Sí que ha dit que no perilla el lloc de treball dels 22 treballadors que té actualment el Tossalet.

Alter Sport, apartat de la negociació

La Federació Catalana de Natació ja fa molts mesos que havia negociat el traspàs del Tossalet amb Berga Resort però fins ara no s’havia arribat mai a un acord. De fet, feia temps que movia fils i també havia ofert la gestió a Alter Sport, de Berga, amb qui semblava que podien arribar a una entesa. Van estar a punt de signar l’acord de cessió però segons ha explicat l’empresari del centre esportiu Albert Navarrete no va arribar a bon port: “ens van utilitzar per negociar amb els empresaris del càmping i aconseguir de Berga Resort el què no havien pogut aconseguir abans. Havien estat negociant durant dos anys i no s’entenien. Per això nosaltres vam començar a negociar amb la Federació, i ells es van comprometre a no fer-ho amb ningú més mentre durava el procés. I no ho han complert. Han jugat a dues bandes”.

Entre el 8 i el 9 de setembre s’havia de formalitzar l’acord entre Alter Sport i la Federació per començar l’activitat aquest mes de novembre. Aquella setmana la Federació els va canviar una condició: “s’havien compromès a abaixar els sous dels treballadors perquè nosaltres no ho podíem assumir, i just abans de signar ens van dir que això no ho havien dit mai”. Quinze dies després la Federació va comunicar a Alter Sport que trencaven negociacions. Alter Sport va demanar estudiar si es podien fer càrrec del sou íntegre dels treballadors “però no ens van donar cap opció”, ha dit. Després d’aquesta reunió, “una hora més tard”, la Federació entrava a l’Ajuntament l’acord amb Berga Resort.

Un acord pendent ara d’aprovació. A la Federació però li córre pressa per traspassar la gestió perquè està amb l’aigua al coll. Es vol desprendre del Tossalet perquè l’equipament esportiu i la piscina són deficitaris des que es va obrir el 2005, pel baix nombre d’usuaris. Segons fonts de la federació, es necessitarien uns 2.000 abonats per fer viable El Tossalet, mentre que actualment n’hi ha pels volts de 1.200.

X