Compromís per desencallar i tirar endavant el Parc de la Natura de Berga

L’Ajuntament de Berga i el Govern de la Generalitat tenen interès en desencallar el més aviat possible el Parc de la Natura, un projecte estratègic pel Berguedà i per Catalunya. La intenció es poder marcar ben aviat un calendari d’actuacions per a la creació del Parc de la Natura, un parc temàtic de la natura que impulsa l’empresari berguedà Joan Barniol, de Berga Resort. De fet, la ubicació és a tocar del càmping Berga Resort. Una iniciativa que fa més de 20 anys que és sobre la taula, es va presentar a la dècada del 1990 i encara no s’ha materialitzat.

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, en la seva visita a Berga –per inaugurar l’ampliació de Berga Resort i per lliurar el segell de Berga com a Destinació Turística Familiar- ha dit que el projecte del Parc de la Natura segueix viu però que s’ha de resoldre per una banda el tema del planejament urbanístic, adequat per al model de Parc de Natura, i per altra banda la propietat. “Cal tenir tota la propietat en unes mans per poder tirar endavant el projecte, i partir d’aquí marcar el model de gestió i exploració per poder-ho tirar endavant. I finalment, vindran les inversions”, ha apuntat.

X