La Fundació Agbar aporta 12.000 euros per la reedició del llibre ‘Patum!’

La Fundació Agbar, Centre d’Estudis i Investigacions del Medi Ambient, ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Berga per col·laborar econòmicament en la reedició del llibre ‘Patum!’. S’ha interessat en l’obra perquè entre els objectius de la fundació hi ha promoure i fomentar accions com ara la innovació i la difusió del coneixement. Hi aportarà 12.000 euros, que serviran per finançar part dels costos de reedició del llibre ‘Patum!’.

L’obra, de l’historiador Albert Rumbo, va ser editada per primera vegada l’any 2001, ara s’ha revisat i actualitzat i es presentarà el dissabte 20 de desembre a les 6 de la tarda a la sala de Plens de l’Ajuntament de Berga. Amb aquesta presentació es posarà punt i final als actes de celebració del 9è aniversari del reconeixement de La Patum com a obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

El dia de l’aniversari de la Patum Patrimoni de la Humanitat serà aquest proper dimarts, 25 de novembre. En motiu de l’efemèride s’han anat fent diferents actes a Berga. De fet, actualment es poden visitar les exposicions ClickPatum, a la sala polivalent del Casino; i també ‘Figures de la Patum en metall i Vinils decoratius de la Patum’, així com ‘Gegants de paper’, a la sala Cau d’Art del carrer Major. El cap de setmana del 29 i 30 de novembre es farà una sessió a Berga del congrés ‘País Gegant, Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva a Catalunya’ amb el títol de ‘Tradició, comunicació i tecnologia‘, al Pavelló de Suècia. El dia 5 de desembre, serà a Berga el programa de Rac1 ‘La Competència’, de 12 a 1 del migdia. I el dissabte 20 de desembre, presentació del llibre ‘Patum!’.

X