Resultats esportius del cap de setmana al Berguedà

FUTBOL

Primera Catalana – Grup 1

La Unió Esportiva Avià ha perdut a casa per un contundent 1 a 5 davant el Manresa.

Les lesions van protagonitzar la primera part del partit. Fins a 3 jugadors de l’Avià van haver-se de retirar del terreny del joc per molèsties musculars i això, a la llarga, l’equip ho va patir. Els manresans van avançar-se a l’equador del primer temps però l’Avià va ser capaç de reaccionar poc després en una jugada de córner que va acabar amb el gol de Toni Liria. Malgrat tot, els bagencs van tornar-se a avançar al cap d’escassos minuts en una bona combinació en atac.

A la represa, els canvis per lesions realitzats al primer temps van impedir a l’Avià moure fitxes en l’estructura dels seus jugadors, mentre que el Manresa, més fresc físicament, va aprofitar-ho per augmentar la renda a mesura que passaven els minuts. Al final, un 1 a 5 que potser resulta excessiu però que reflecteix la sort d’uns i altres sobre el terreny de joc.

La derrota és la segona consecutiva i fa que l’Avià caigui fins la 14a posició, amb 16 punts. Tot i això, els avianesos tenen encara 7 punts d’avantatge respecte el 15è classificat, que és el Tecnofutbol i que és el primer dels equips que es troben en zona de descens.

I de cara al proper cap de setmana, l’Avià tornarà a jugar a casa. En aquest cas ho farà davant el Farners, que és l’actual 8è classificat, amb només 2 punts més que els avianesos.

Consulta els resultats i classificacions de 1a Catalana

Segona Catalana – Grup 4

L’Atlètic Gironella ha aconseguit una bona victòria a domicili davant el Sabadell Nord per 1 a 2.

El Gironella va haver de remuntar un resultat advers en un camp complicat. Els vallesans van avançar-se en el marcador en els minuts inicials amb un gol de Piñol. A partir d’aquí el Gironella va mostrar-se insistent de cara a porteria però a la vegada erràtic. Per aquest motiu, els gironellencs van haver d’esperar-se fins als darrers 10 minuts de partit per remuntar i sentenciar un partit molt travat. Primer, Salla va rematar una centrada de Ferran a l’esquadra. I finalment, al límit del temps reglamentari, Sergi Muñoz va signar la remuntada pel conjunt del Berguedà amb un gol que ni tan sols donava opció de reacció al Sabadell Nord, ja que l’àrbitre va senyalar el final just després.

La victòria confirma la reacció del Gironella, que poc a poc s’està tornant a enganxar a les posicions capdavanteres de la classificació. Els gironellencs són ara mateix sisens, amb 20 punts, a 5 del segon classificat i a 9 del líder.

El proper cap de setmana el Gironella rebrà la visita del Sant Quirze del Vallès, actual 9è classificat, amb 16 punts.

Consulta els resultats i classificacions de 2a catalana

 

Tercera i Quarta Catalana

Els resultats els podeu consultar a la classificació de 3a catalana i 4a catalana

FUTBOL SALA

Equip femení, Primera Divisió

El Futbol Sala Gironella Femení ha caigut golejat a la pista del Cidade As Burgas per 6 a 0.

Les gallegues van sortir decidides a endur-se els tres punts i van marcar dos gols que els posaven el partit molt de cara en els primers minuts de joc. Amb el 2 a 0 va arribar-se al descans.

A la represa, 3 gols més del Cidade As Burgas van obligar al Gironella a jugar de 5 ben aviat però el conjunt gallec va ser capaç de fer el sisè gol. Amb el 6 a 0 tots dos equips van dedicar-se a protagonitzar llargues possessions en els darrers minuts de partit i el marcador no va moure’s més.

La derrota fa que el Gironella caigui fins l’última posició, després de sumar només 4 punts en les 11 jornades que s’han disputat de competició.

I la propera setmana, el Gironella rebrà la visita del Futbol Sala Femení Móstoles, actual 9è classificat, amb 14 punts.

Consulta els resultats i classificacions del futbol sala femení

BÀSQUET

Primera Catalana – Grup 2

El Bàsquet Berga ha perdut a casa davant el Club Bàsquet Prat per 62 a 71.

Amb aquesta derrota, els berguedans segueixen a la 15a posició, penúltims, amb un balanç de 9 derrotes i només una victòria.

I de cara al proper cap de setmana, el Bàsquet Berga jugarà a la pista del Sant Joan Despí, 13è classificat i rival directe dels berguedans en la lluita per evitar el descens.

CROS ESCOLAR DE BERGA

203 nens i nenes van participar ahir, diumenge, a la 1a edició del Cros Escolar de Berga, organitzat pel Consell Esportiu del Berguedà.

En categoria Cadet Femení, les atletes del nou club atlètic Joves Atletes de Berga, Kajol Escutia, Anna Alert i Sílvia Vergara han pujat el podi en 1a, 2a i 3a posició, respectivament. La categoria Cadet Masculí no ha comptat amb participants.

En Infantil Femení, la guanyadora ha estat Clàudia Arisó, dels Mountain Runners, seguida d’Alba Ballarà, de l’escola Sant Joan, i de Núria Cunill, del JAB. En categoria Infantil Masculí, el guanyador ha estat Eloi Escobet, dels Mountain Runners.

D’altra banda, Alba Cunill, del JAB, Àneu Ferrer, de l’escola Sant Joan, i Aina Monné, dels Mountain Runners, han estat les més ràpides en categoria Aleví Masculí, mentre que Joel Garcia, Isaac Grau i Marc Saus –tots tres de l’escola santa Eulàlia- han pujat el podi en categoria masculina.

Pel que fa a les participants d’edat Benjamí, Jordina Juan, de l’Escola d’Olvan, s’ha imposat a Astrid Vidal, de l’Escola Vedruna, que ha estat segona. Per la seva banda, Pol Toran, dels Mountain Runners, Iker Garcia, també de Mountain Runners, i David Noguera, de l’Escola de Gironella, han completat el podi masculí.

En categoria Pre-Benjamí Fememí, Núria Armengau, de la Valldan, ha guanyat per davant de Núria Marginet, de l’Escola Vedruna, i de Noa de Haro, de l’Escola Xarxa. Pel que fa a categoria masculina, Marc Bernal, de l’Escola Vedruna, ha estat el guanyador, per davant de Biel Vázquez, dels Mountain Runners, i de Pol Camprubí, de la Federació Anunciata.

Pel que fa als més petits, en categoria P-5 Masculí, els participants de l’Escola Sant Joan Pau Bergua, Quirze Suades i Oriol Cunill han pujat al podi com a primers classificats, mentre que en categoria femenina s’ha produït un podi curiós. Erola García, de l’escola Alfred Mata, i Èlia Feliu, dels Mountain Runners, han compartit el graó més alt del podi després de protagonitzar un final molt ajustat. Arlet Prat, de l’Escola Alfred Mata, i Judit Saus, de Sta. Eulàlia, han completat el podi.

Finalment, en categoria P3+P4 Masculí, Sergi Reig, de Sant Martí, va ser el guanyador per davant de Jordi Canal i Pol Comelles, tots dos de l’Escola Vedruna. En noies, Arlet García, de Sant Martí, ha guanyat per davant d’Èrica Peña, de Sant Marc, i d’Aina Coronado, d’Avià.

L’organització de la prova s’ha mostrat molt satisfeta per l’ambient que es va aconseguir crear a la capital del Berguedà en motiu del cros.

Resultats cros Berga

Joves Atletes de Berga (JAB)

El cros va comptar amb la participació d’atletes de les diferents escoles de la comarca i també amb esportistes de Mountain Runners i del JAB (Joves Atletes de Berga), un club atlètic que ha nascut aquest any i compta amb 95 socis. El secretari de l’entitat, Joan Huesca, ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga què oferix el JAB i com va sorgir la idea de posar-lo en marxa:

 

X