Berga, capital de l’excursionisme dels Països Catalans

Més de 700 persones es concentren aquest cap de setmana a Berga i al Berguedà en motiu del 38a Aplec Excursionista dels Països Catalans. És una trobada anual de caràcter festiu que se celebra en diferents territoris de parla catalana. A més de sortides a la muntanya, també s’organitzen altres activitats culturals i socials.

El Berguedà ha estat la comarca escollida pel Centre Excursionista de Catalunya per celebrar l’aplec d’enguany, que comença avui divendres, 5 de desembre, i s’allarga fins dilluns dia 8. Els visitants provenen de Catalunya, de la Catalunya Nord, de l’Alguer, d’Andorra, de la Franja, i València, entre d’altres. Molts es concentren a Berga ciutat, però n’hi ha de repartits per tota la comarca i fins i tot comarques veïnes. Els allotjaments estan plens.

Els participants prenen part d’una programació que inclou excursions a indrets emblemàtics del Berguedà com ara el Pedraforca, el santuari de Queralt, el Pi de les Tres Branques, o la Serra d’Ensija, entre d’altres. També es fan sortides culturals, per exemple a Sant Quirze de Pedret, al Museu de la Patum i a d’altres equipaments. I hi ha xerrades i conferències, una de les quals sobre la Patum i una altra sobre el Pi de les Tres Branques. Propostes variades i atractives que es poden dur a terme gràcies a una seixantena de vocals i voluntàries del Centre Excursionista de Catalunya, que ja fa mesos que treballa per dissenyar les excursions, actes culturals, i muntar tota la infraestructura que suposa un aplec d’aquestes característiques. Consulta les activitats.

Activitats diverses i variades que tenen com a objectiu “unir natura i cultura”, han dit a Ràdio Berga Pepa Igartua, secretària del Centre Excursionista de Catalunya (CEC); i Lluís Willavert, vocal de cultura del CEC.

Pots escoltar l’espai de tertúlia amb Pepa Igartua, Lluís Willavert i Ramon Felipó: