Gironella esgota les racions de blat de moro escairat en una exitosa Fira de la Puríssima

Més de 2.000 racions d’escudella de blat de moro escairat servides. Centenars de visitants pels carrers del nucli antic. Artesans i parades d’artesania i productes nadalencs sent el centre de moltes mirades. I activitats paral·leles molt variades i molt participades. Aquest és el balanç de la Fira de la Puríssima de Gironella, que es va celebrar “amb èxit” ahir dilluns, dia 8.

L’Ajuntament de Gironella i l’Associació de Comerciants de Gironella han fet una valoració molt positiva d’aquesta edició de la fira, que cada any té com a acte central el tast de blat de moro escairat, i que aquest any, a més, se’n celebraven els 25 anys. De fet, va ser l’acte més concorregut, es van esgotar les racions servides pels responsables del tast, enguany amb el cuiner Jordi Badia, del restaurant La Cabana de Berga, al capdavant.

consellermascarell

L’alcalde de Gironella, David Font, s’ha mostrat satisfet del desenvolupament de la fira, “consolidada i que funciona molt bé”, ha dit. El temps, malgrat el fred que correspon per a principis de desembre, hi va acompanyar i això atraure gironellencs, berguedans i visitants. I entre els assistents, el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

El conseller Mascarell va destacar la importància de saber mantenir les tradicions amb festes com la Fira de la Puríssima de Gironella. No només va tastar per primera vegada l’escudella de blat de moro escairat sinó que va poder conèixer la fira, i també un nou equipament del qual disposarà Gironella en els propers mesos: la biblioteca.

FOTO: El conseller Mascarell i l’alcalde de Gironella, David Font, tastant l’escudella de blat de moro escairat, ahir (Instagram David Font). I imatge del cuiner Jordi Badia, de La Cabana de Berga, fent el primer tast (Facebook La Cabana).

X